https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, March 31, 2011

Logitech Wireless Solar Keyboard K750




Η Logitech έχει μακρά παράδοση στην αγορά των πληκτρολογίων και όπως είναι φυσικό η συνεχόμενη χρήση περιφερειακών με μπαταρίες δημιουργεί συχνά πυκνά πονοκεφάλους στο χρήστη. Μπορεί η λύση των επαναφορτιζόμενων σετ να είναι ιδανική στη σημερινή εποχή, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ομάδα καταναλωτών που θέλει να κάνει περαιτέρω οικονομία και να μην συνδέει καθόλου το περιφερειακό στο ρεύμα. Για αυτή την περίπτωση, η γνωστή εταιρία προσφέρει τοWireless Solar Keyboard K750, το πρώτο πληκτρολόγιό της που φορτίζει με την ηλιακή ενέργεια. Από την πρώτη ματιά στο σχεδιασμό του νέου προϊόντος ξεχωρίζουν τα ειδικά σχεδιασμένα κελιά στο επάνω τμήμα, από τα οποία η συσκευή τροφοδοτείται.





Το υπόλοιπο τμήμα δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα από άλλα προϊόντα της Logitech στην ίδια κατηγορία. Το μαύρο πλαστικό κάλυμμα και η κλασική διάταξη είναι κύρια χαρακτηριστικά, με σημαντική διαφορά το κενό ανάμεσα σε κάθε πλήκτρο. Αυτή τη φορά η ελβετική εταιρία επέλεξε να αφήσει μία σημαντική απόσταση ανάμεσά τους, έτσι ώστε να βοηθάει ακόμη περισσότερο το χρήστη που έχει συνηθίσει σε τέτοιες συνθήκες από κάποιο MacBook ή Sony Vaio φορητό σύστημα. Το λευκό πλαίσιο ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική του κατασκευαστή και οι δύο ειδικές βάσεις στήριξης στο πίσω τμήμα της κατασκευής φροντίζουν έτσι ώστε να στέκεται το Wireless Solar Keyboard K750 στη σωστή γωνία για την ευκολότερη δυνατή πληκτρολόγηση.



Πέραν του κλασικού FN (Function) πλήκτρου που συναντάμε στο κάτω δεξιά τμήμα, η Logitech έχει εφοδιάσει το νέο της περιφερειακό και με ένα ειδικό πλήκτρο μέτρησης της ενέργειας που μπορεί να ενημερώσει το χρήστη αν η συσκευή χρειάζεται φως για να φορτίσει ή αν η μπαταρία της βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φτάνει τους τρεις μήνες χωρίς έκθεση στον ήλιο, αλλά όπως είναι φυσιολογικό κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθεί. Η σύνδεση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές επιτυγχάνεται με τον μικροσκοπικόUnifying δέκτη, ενώ πέραν των κλασικών εφαρμογών που συνοδεύουν το περιφερειακό, η Logitech προσφέρει μία ειδική εφαρμογή, σύμφωνα με την οποία προβάλλεται στο desktop του υπολογιστή σας η ισχύς της μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο.



Αν και δεν απευθύνεται σε gamers, το πληκτρολόγιο τα κατάφερε κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας και σε συνθήκες συνεχόμενων πατημάτων στο Dragon Age 2 και το World of Warcraft χωρίς να μας κουράσει. Παρόλα αυτά, είναι καθαρά θέμα συνήθειας το αν ο χρήστης θα καταφέρει να μην μπερδεύεται κατά τη διάρκεια πιο απαιτητικών τίτλων (λόγω του κενού ανάμεσα στα πλήκτρα). Σημαντική έλλειψη που πρέπει να σημειωθεί πάντως, είναι η απουσία ειδικού φωτισμούενεργοποίησης/απενεργοποίησης του Caps Lock και του Num Lock. Αν λοιπόν είσαστε από τους φανατικούς υποστηρικτές της ηλιακής ενέργειας, το Wireless Solar Keyboard K750 της Logitech έχει φτιαχτεί για εσάς και χάρις στο μικρό του βάρος είναι εύκολο στη μετακίνηση, έτσι ώστε να το έχετε πάντα μαζί σας!