https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, March 23, 2011

Δεν προεξοφλεί η συντριβή της Σιένα


Ο Νεστέροβιτς και οι κόουτς Ιβκοβιτς και Πιανιτζιάνι συμφωνούν ότι τα επόμενα (θα) είναι διαφορετικά ματς
Τι (δεν) προεξοφλεί η συντριβή της Σιένα
Ο Ράσο Νεστέροβιτς (στη μέση) τόνισε ότι παρά τη νίκη ο Ολυμπιακός πρέπει να παραμείνει προσγειωμένος
Στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας μπάσκετ ο Ολυμπιακός διέσυρε (89-41) την ιταλική Μοντεπάσκι Σιένα και το ερώτημα που τίθεται εν όψει του δεύτερου αγώνα την Πέμπτη (21.45 - ΕΤ1) πάλι στο ΣΕΦ είναι: η συντριβή της Σιένα προεξοφλεί νέα σαρωτική νίκη των Ερυθρολεύκων;

«Οχι» απαντούν τόσο ο σλοβένος σέντερ του Ολυμπιακού Ράσο Νεστέροβιτς και ο κόουτς των Ερυθρολεύκων κ. Ντούσαν Ιβκοβιτς, όσο και ο τεχνικός της ιταλικής ομάδας κ. Σιμόνε Πιανιτζιάνι. Και οι τρεις συμφωνούν ότι το δεύτερο _ όπως και όσα ακόμη χρειαστούν ως τις τρεις νίκες που απαιτούνται για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης (6-8 Μαίου) _ θα είναι ένα άλλο, διαφορετικό ματς. Αλλωστε, νίκες όπως αυτή που πέτυχε ο Ολυμπιακός την Τρίτη σε βάρος της Σιένα σπάνια συμβαίνουν.

Είναι πολύ δύσκολο μία ομάδα τόσο ισχυρή όσο η ιταλική να μείνει ξανά στους 40 πόντους! Το συγκεκριμένο ματς που ο Ολυμπιακός το κέρδισε πιο εύκολα απ' ό,τι αγώνα με ουραγό ομάδα της ελληνικής Α1, ασφαλώς δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική διαφορά των Ερυθρολεύκων με τη Σιένα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Νεστέροβιτς «η αλήθεια είναι πως δεν κερδίζεις κάθε μέρα μία ομάδα όπως η Σιένα τόσο εύκολα. Γι΄αυτό τον λόγο πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να προετοιμαστούμε άριστα για το επόμενο ματς και να φτάσουμε τις 3 νίκες, που χρειάζονται προκειμένου να προκριθούμε». Οπως τόνισε ο άλλοτε άσος των Τορόντο Ράπτορς «είναι μόνο ένα παιχνίι. Υπάρχουν τρεις αγώνες στη σειρά και οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα».

Ο σέρβος κόουτς του Ολυμπιακού κ. Ιβκοβιτς εμφανώς ικανοποιημένος για το εξαιρετικό πρώτο παιχνίδι των Ερυθρολεύκων, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα, αφού τόνισε ότι «το ματς δεν σηκώνει ουσιαστικά κριτική. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε εξαιρετική άμυνα και δεν επιτρέψαμε στη Σιένα να κάνει το παιχνίδι της. Μπορώ να πω ότι τους αιφνιδιάσαμε» έσπευσε να προσθέσει με έμφαση: «Αυτό, πάντως, δεν πρέπει να μας ξεγελάει. Η Σιένα μέχρι να τραυματιστεί ο ΜακΚάλεμπ έπαιζε πιστεύω το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κοιτάξουμε το δεύτερο παιχνίδι. Ακόμα και με έναν πόντο να κερδίζαμε το ίδιο θα μέτραγε. Σίγουρα στο δεύτερο θα παρουσιάσει καλύτερη εικόνα».

Οπως τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας ο κ. Ιβκοβιτς «η φιλοσοφία και η νοοτροπία στα παιχνίδια των πλέι οφ είναι διαφορετικές σε σχέση με την κανονική περίοδο. Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τη Σιένα θα πρέπει να ξεχάσουμε τελείως το πρώτο ματς. Νομίζω πως η ομάδα μου ήταν καλύτερα προετοιμασμένη ψυχολογικά στον πρώτο αγώνα, αλλά τώρα θα πρέπει να εμφανιστούμε ξανά έτοιμοι. Η Σιένα έχει αποδείξει πως είναι καλή ομάδα και με διάρκεια. Διέλυσαν τη Ρεάλ στη Μαδρίτη κι επίσης έχουν κερδίσει την Μπαρτσελόνα. Εμείς θα πρέπει να αναμένουμε ότι θα επιστρέψουν στο δεύτερο παιχνίδι».

Aπό την πλευρά του ο ιταλός τεχνικός της Σιένα κ. Πιανιτζιάνι, υπογραμμίζοντας πόσο κακή σε όλους τους τομείς ήταν η ομάδα του στο πρώτο ματς, επεσήμανε ότι η Σιένα μπορεί να παίξει παρασάγγας καλύτερα και φυσικά η πραγματική της εικόνα δεν ήταν αυτή που είδαμε το βράδυ της Τρίτης (22/3). «Την Πέμπτη είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε στο πρώτο ματς. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου, να προσπαθήσω να κρατήσω ήρεμους τους παίκτες μου και να σκέφτονται μόνο το μπάσκετ», τόνισε ο κ. Πιανιτζιάνι.
Κατά τ' άλλα, δεν του έφτανε του ιταλού κόουτς η συντριβή από τον Ολυμπιακό, έσπασε και τη μύτη του ο σέρβος άσος της Σιένα Μάρκο Γιάριτς, ο οποίος σε μία διεκδίκηση με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη χτύπησε και είναι προβληματική η συμμετοχή του στο ματς της Πέμπτης (24/3). Ο Γιάριτς αν παίξει θα φοράει ειδική προστατευτική μάσκα.
Οπως και νάχει πάντως, είναι απίθανο η Μοντεπάσκι να παρουσιάσει τόσο κακή εικόνα και στον δεύτερο αγώνα. Ιδού μερικά από τα κάκιστα στατιστικά της Σιένα στο πρώτο ματς που δύσκολα θα επαναληφθούν: Δίποντα 9/46 (20%), τρίποντα 3/15 (20%), βολές 14/23 (61%), Σύνολο ριμπάουντ 27. Οι ανίστοιχες επιδόσεις του Ολυμπιακού ήταν: Δίποντα 22/44 (50%), τρίποντα 5/19 (26%), βολές 30/35 (86%), Σύνολο ριμπάουντ 54.

Τρεις Ελληνες στην κορυφαία 5άδα της 1ης αγωνιστικής
Οι 3 εκ των πέντε παικτών που συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ της Ευρωλίγκας) είναι Ελληνες που φορούν τη φανέλα των δύο «αιωνίων», ενώ πολυτιμότερος παίκτης της 1ης αγωνιστικής αναδείχτηκε ο Ρίτσαρντ Χέντριξ της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Την κορυφαία 5άδα συμπληρώνουν οι Γιάννης Μπουρούσης (ΟΣΦΠ), Δημήτρης Διαμαντίδης (ΠΑΟ), Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (ΟΣΦΠ) και Στάνκο Μπάρατς (Κάχα Λαμποράλ).