https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJvaEY_xA9P4w0pNB4u5WjtbGLfKIv0q4VkXF1P3D3Z-L6z5RpOPg2k5XzZ4SW8aXYLTtz9rqwMWUqHMp2kOtrIZvazEt6GU_LEVqRI6bYPLCHJQvQuqv4RNRpbogTvDZFXkwOvP0NtRs/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, March 15, 2011

Συνταγή της Ημέρας!

Συνταγή της Ημέρας!



Κοτόπουλο αλα κρεμ
Συνταγή για 2 άτομα


Υλικά:
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2kg στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και πέτσα, κομμένο σε λωρίδες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 φλιτζάνι γλυκές πιπεριές (πράσινη, κίτρινη, κόκκινη) κομμένες σε ροδέλες
αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Προετοιμασία:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια/υψηλή φωτιά. Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, αλατοπιπερώστε και αφήστε το να τσιγαριστεί μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 6-8 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι, χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το ψήσιμο, για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και αφήνουμε και σιγοβράσει για 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο και τις γλυκές πιπεριές. Αφήστε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο.
Σερβίρετε το κοτοπουλο αλα κρεμ με ρύζι και σαλάτα. Καλή Όρεξη!



ΠΗΓΗ