https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, March 04, 2011

Ο άνθρωπος με τις 2 καρδιές

Όλοι έχουμε ακούσει ρομαντικές φράσεις που μιλούν για 2 καρδιές που χτυπούν σαν μια, όμως λίγοι θα φανταζόντουσαν ότι αυτό θα γινόταν κυριολεκτικά και μάλιστα σε έναν άνθρωπο.

Ο Tyson Smith από το San Diego είχε πρόβλημα με την καρδιά του, η οποία ήταν αδύναμη, και υπεβλήθη σε επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς, που λειτουργεί παράλληλα με την δική του, με αποτέλεσμα να έχει έτσι 2 καρδιές αντί για μία.








Η μεταμόσχευση αυτή ονομάζεται “piggyback” και κόστισε $100.000 αντί των $500.000 που στοιχίζει μια κανονική μεταμόσχευση καρδιάς.
Λόγω του προβλήματος του, αναγκαζόταν να κοιμάται 20 ώρες τη μέρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είχε γεννηθεί με πρόβλημα μεγαλοκαρδίας το οποίο συνεχώς επιδεινωνόταν. Τελικά έφτασε στο σημείο η δική του καρδιά να είναι 4 φορές μεγαλύτερη από μια φυσιολογική.
Η δεύτερη καρδιά έχει ως σκοπό να προσφέρει καλύτερη, πιο υγιή και φυσιολογική ζωή στον 36χρονο, αφού οι γιατροί του έδιναν ένα μήνα ζωής ενώ ο Dr. Jack Copeland, του UC San Diego Health System, λέει πως η μεταμόσχευση αυτή επιμήκυνε τη ζωή του για τουλάχιστον 10 χρόνια.