https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, December 11, 2010

Ο ιός Α H1N1 επέστρεψε!



Αν έχετε ξεχάσει τα πάντα για τον A H1N1 καιρός να φρεσκάρετε τη μνήμη σας γιατί κάτι σίγουρα θα σας θυμίζει ο παραπάνω κωδικός. Ο ιός της γρίπης που είχε σημάνει πέρυσι παγκόσμιο συναγερμό, επιστρέφει στη Βρετανία. Από τον ιό έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες έξι εβδομάδες 10 άνθρωποι, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση υγειονομικών αξιωματούχων.

Η Βρετανική Υπηρεσία Προστασίας Υγείας (ΗΡΑ) ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν 10 θάνατοι ενηλίκων, όλοι άνω των 65 χρόνων, η πλειοψηφία των οποίων αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας.
«Τις τελευταίες εβδομάδας, έχουν παρατηρήσει μια αύξηση τόσο στα κρούσματα της εποχικής γρίπης, της Η1Ν1 και της γρίπης τύπου Β», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο καθηγητής Τζον Ουότσον, επικεφαλής του τμήματος παθήσεων του αναπνευστικού του ΗΡΑ .
«Έχουμε επίσης πληροφορίες για άτομα με σοβαρές ασθένειες που έχουν ανάγκη νοσηλείας καθώς και την έκρηξη κρουσμάτων γρίπης σε όλα τα σχολεία της χώρας», συνέχισε ο ίδιος επιστήμονας.