https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJvaEY_xA9P4w0pNB4u5WjtbGLfKIv0q4VkXF1P3D3Z-L6z5RpOPg2k5XzZ4SW8aXYLTtz9rqwMWUqHMp2kOtrIZvazEt6GU_LEVqRI6bYPLCHJQvQuqv4RNRpbogTvDZFXkwOvP0NtRs/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, December 28, 2010

Η χιονοθύελλα “βυθίζει” τον Καναδά στο σκοτάδι



Πάνω από δώδεκα χιλιάδες νοικοκυριά εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα σήμερα στο ανατολικό τμήμα του Καναδά, ορισμένα για περισσότερο από 24 ώρες, την επομένη της χιονοθύελλας που παρέλυσε το βορειοανατολικό τμήμα της αμερικανικής ηπείρου.
Ένας οδηγός σκοτώθηκε σε μια μετωπική σύγκρουση στη νήσο του Πρίγκιπα Εδουάρδου, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του.
Στο σύνολο των επαρχιών στον Ατλαντικό, η κατάσταση επιστρέφει πάντως αργά στα φυσιολογικά επίπεδα, ειδικά στα αεροδρόμια, ενώ το χιόνι και ο αέρας έχουν μειωθεί πολύ. Έως 40 εκατοστά χιονιού έπεσαν στο βόρειο Νιού Μπράνσγουικ, ενώ σε ορισμένα τμήματα της Νέας Σκοτίας και τη Νέας Γης έπεσαν περίπου 50 χιλιοστά βροχής, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα έως και 150 χλμ/ώρα σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά.
Στο νοτιοανατολικό τμήμα του Νιου Μπράνσγουικ και ένα μέρος της νήσου του Πρίγκιπα Εδουάρδου, οι χιονοπτώσεις μετατράπηκαν σε βροχοπτώσεις, και μετά πάλι σε χιονοπτώσεις, μετατρέποντας τους δρόμους σε παγοδρόμια.
Ενώ η θύελλα άρχισε να ανεβαίνει προς τη Νέα Γη, η κατάσταση επανήλθε στο φυσιολογικό στους αερολιμένες της περιοχής, κυρίως στο Χάλιφαξ, όπου μόνο λίγες καθυστερήσεις σημειώθηκαν την Τρίτη το πρωί.
Τη Δευτέρα, η παράλυση των αεροδρομίων της περιοχής και εκείνων της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ είχε προκαλέσει εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων τόσο στο Τορόντο όσο και στο Μόντρεαλ.