https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, December 02, 2010

Δεκάδες νεκροί σε μεγάλη πυρκαγιά στο Ισραήλ



Δεκάδες άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί σε μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δάσος κοντά στην Χάιφα του Ισραήλ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει πλήξει τη χώρα τα τελευταία χρόνια.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 50 δεσμοφύλακες κοντινής φυλακής που προσπαθούσαν να διαφύγουν με λεωφορείο είναι νεκροί. Για το λεωφορείο, που τυλίχτηκε στις φλόγες, είχε αναφερθεί νωρίτερα ότι μεταφέρει κρατούμενους της φυλακής, όπου κρατούνται συνήθως Παλαιστίνιοι που έχουν μπει στη xώρα παράνομα.
Σε άλλο μέτωπο, είκοσι πυροσβέστες έχουν παγιδευτεί ενώ προσπαθούσαν να σώσουν πολίτες, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz.
Η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται και έχει φτάσει στο λιμάνι της Χάιφας, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Σε δύο περιοχές, στην Isfiyeh και την Daliyat al-Karmel, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.
Η πυρκαγιά έχει καταστρέψει πολλά εκτάρια δάσους ενώ ορισμένα τμήματα του Πανεπιστημίου της Χάιφας εκκενώθηκαν επειγόντως, όπως και ένα κιμπούτς και ένα ξενοδοχείο.
«Λυπάμαι για αυτό που θα ανακοινώσω, αλλά υπάρχουν πολλοί νεκροί από την τεράστια πυρκαγιά. Ένας μεγάλος αριθμός από διασώστες προσπαθεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε σοβαρά τραυματίες που βρίσκονται διασκορπισμένοι στο δάσος», ανέφερε εκπρόσωπος του ισραηλινού Ερυθρού Σταυρού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Haaretz", ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απηύθυνε έκκληση βοήθειας για την κατάσβεση στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ρωσία και την Κύπρο.