https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, November 29, 2010

Αιωρούμενα ξενοδοχεία


“Χαρταετοί” βάρους 400 τόνων με πολυτελείς σουίτες και παράθυρα με … υψηλή θέα, για τους υψηλούς τους επισκέπτες είναι τα νέα ξενοδοχεία… αέρος-αέρος!

Η… τρελή ιδέα που είναι βασισμένη στα ταξίδια του μεσοπολέμου με τα θρυλικά Ζέπελιν έχει μπει ήδη σε εφαρμογή.

Τεραστίων διαστάσεων αερόπλοια σε σχήμα χαρταετού μετατρέπονται σε “αεροξενοδοχεία” που σε πρώτη φάση θα εκτελούν “αεροκρουαζιέρες” στον Ατλαντικό.
Το πρώτο έχει ήδη κατασκευαστεί και βρίσκεται αυτή τη στιγμή… παρκαρισμένο στα Ντοκλαντς του Λονδίνου.
Μπορεί να μεταφέρει 100 επιβάτες-ενοίκους για τους οποίους διαθέτει μπαρ-σαλόνι, τέσσερα διώροφα (!) διαμερίσματα, ένα ρετιρέ και πέντε… απλά δωμάτια.

Μπορεί με την ταχύτητα των 145χλμ. την ώρα να κάνει το ταξίδι από το Λονδίνο ως τη Νέα Υόρκη μέσα σε 37 ώρες κατά τις οποίες οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα από το γυάλινο πάτωμα.

Βέβαια οι εταιρεία που το εκμεταλλεύεται δεν έχει σκοπό να “χτυπήσει” τις αεροπορικές εταιρίες που κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια, αλλά να ανοίξει νέους δρόμους στην… αναψυχή των ζάμπλουτων κατοίκων του πλανήτη που θα μπορούν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους από τη θέση που τους “ταιριάζει”… πολύ πιο ψηλά από τους κοινούς θνητούς.