https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Sunday, November 28, 2010

Εκδίωξη της Angelina Jolie από τη Βοσνία

Σάλος ξέσπασε στη Βοσνία για το περιεχόμενο του σεναρίου της ταινίας που πρόκειται να σκηνοθετήσει η Angelina Jolie, με αποτέλεσμα η επίδοξη σκηνοθέτιδα και το συνεργείο της να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τη χώρα.
Το σενάριο της ταινίας, που πραγματεύεται την τραγική ιστορία της βαλκανικής χώρας κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1992-95, αναβίωσε τις μνήμες και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών για τον τρόπο που παρουσιάζει την υπόθεση δεκάδων χιλιάδων Βόσνιων γυναικών που βιάστηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Αιχμή του δόρατος αποτέλεσε σκηνή της ταινίας μέσα από την οποία επιχειρείται να δοθεί κάποια ερωτική διάσταση στη σχέση ενός Σέρβου βιαστή με το θύμα του.
Η αντιδράσεις των μελών των γυναικείων οργανώσεων θυμάτων του πολέμου ήταν τόσο μεγάλες, που η κυβέρνηση της Βοσνίας προβάλλοντας διάφορα τυπικά προσχήματα ανακάλεσε την άδεια που είχε παραχωρήσει στην Angelina Jolie για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων.