https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, September 03, 2015

ΜΑΡΑΘΟΣ



ΜΑΡΑΘΟΣ


Για φυσικό καθαρισμό του αίματος, αναμίξτε ίσες ποσότητες  μάραθο, τζίντζερ, δυόσμο και μέντα σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό Το μείγμα αυτό αφήστε το 2 λεπτά και σουρώστε το. Πίνετε μισή ώρα πριν από τα γεύματα.

Αυτή η παλιά συνταγή εκτιμήθηκε ως ένα φυτικό  τσάι για την ενίσχυση του ήπατος και της χοληδόχου κύστης. Ο μάραθος έχει χρησιμοποιηθεί από ασθενείς με καρκίνο για να αντισταθμιστούν οι δυσάρεστες παρενέργειες της χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας.  Είναι  παραδοσιακά γνωστό ως βότανο αδυνατίσματος, καθώς έχει μια ώθηση για το μεταβολισμό.
Μασάμε λίγο μάραθο μίση ώρα πριν το γεύμα, ώστε να μειώσουμε την όρεξη και την επιθυμία για φαΐ. Ο μάραθος βοηθά το συκώτι και το πάγκρεας στο μεταβολισμό των λιπών και των σακχάρων. Επίσης, ειπώθηκε ότι ο μάραθος μπορεί να διαλύσει τα αποθέματα λίπους του σώματος. Είναι ένα διουρητικό βότανο, αυξάνει την απομάκρυνση των ούρων και την συσσώρευση υγρών στο σώμα.
Τρώτε τακτικά μάραθο μαζί με λαχανικά ή με σαλάτες που είναι χαμηλές σε θερμίδες.