https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, September 03, 2015

ΚΑΤΑΠΛΑΣΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ- ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣΚΑΤΑΠΛΑΣΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ- ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ


Τα καταπλάσματα και  οι κομπρέσες είναι πολύ χρήσιμοι τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε τα βότανα για τις ασθένειες τόσο εξωτερικά άλλα  και εσωτερικά. Δεν χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στη σημερινή φυτοθεραπεία, κυρίως επειδή είναι λίγο πιο χρονοβόρα

Είναι ισχυρά βοηθήματα για την επούλωση όπως δερματικά εξανθήματα, δυσκοιλιότητα, πληγές, διαστρέμματα, τα αναπνευστικά προβλήματα,και άλλα
Επιθέματα και καταπλάσματα είναι και οι δύο εξωτερικές εφαρμογές που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ενός φυτικού σκευάσματος πάνω από την πληγείσα περιοχή του σώματος για να ενεργοποιήσετε τα θεραπευτικά συστατικά του βοτάνου να το απορροφήσει μέσα στον ιστό. Η διαφορά μεταξύ τους είναι μόνο ότι το καταπλάσματα χρησιμοποιήτε ολόκληρο το φυτικό υλικό, είτε νωπό ή ξερό και το συμπιέζετε , χρησιμοποιήστε ένα υγρό παρασκεύασμα του βοτάνου, όπως ένα τσάι. Χρησιμοποιήστε  κομπρέσες για τους πόνους , πεπτικά προβλήματα και πονοκεφάλους και τα καταπλάσματα για ερεθισμούς του δέρματος, μικρές πληγές και εγκαύματα. Και τα δύο είναι χρήσιμα για αναπνευστικά προβλήματα.

Επιθέματα:ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ

Περιλαμβάνουν  ένα πανί ή φανέλα σε ένα υγρό φυτικό σκεύασμα, όπως τσάι, αραιωμένο βάμμα ή έλαιο, το στύβετε το καλά, στη συνέχεια,το τοποθετώντας πάνω από στο σώμα. Εφαρμόζεται συνήθως ζεστό, αλλά μπορεί επίσης να  το χρησιμοποιήσετε και κρύο σε περιπτώσεις  σαν το οίδημα, την φλεγμονή κλπ. Για την ευκολία  μπορεί να είναι τυλιγμένο σε μια πλαστική μεμβράνη για να το κρατήσετε στη θέση του και να αποφευχθεί η χρώση στα ρούχα, καναπέδες, κρεβάτια, κλπ. Στις περιπτώσεις όπου πρέπει να είναι ζεστή μια πετσέτα και ένα μπουκάλι ζεστό νερό μπορεί να τοποθετηθεί  Αυτό  θα αφεθεί στη θέση του για περίπου 10 λεπτά και μερικές φορές επαναλαμβάνονται με φρέσκο ​​υγρό μία φορά ή αρκετές φορές.
Οι Κομπρέσες είναι ιδιαιτέρως χρήσιμες όπου ζέστη ή κρύο
Εδώ είναι μερικές ιδέες για τη χρήση με κομπρέσες στο σπίτι.

Μια κομπρέσα από λεβάντα τσάι  μπορεί να είναι χρήσιμη κατά την έναρξη του πονοκεφάλου.

Μπορείτε να το εφαρμόσετε ζεστό στη βάση του λαιμού, εάν  η μυϊκή ένταση είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει με μια απλή ψύξη σε ολόκληρο το μέτωπο, εάν ο πονοκέφαλος συνοδεύεται από αίσθημα καύσου και ταχυπαλμία.
Η συμπίεση του ζεστού τσαγιού  με θυμάρι είναι χρήσιμο  πάνω από την περιοχή του πνεύμονα για το βήχα, το κρυολόγημα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα, όπου υπάρχει φλέγμα και  κυκλοφοριακή συμφόρηση.
 Με Χαμομήλι κομπρέσα  στο στομάχι μπορεί να καταπραΰνει την νευρική πέψη.Είναι ιδιαίτερα ωραίο να εφαρμόζουν εναλλασσόμενες  κομπρέσες από ζεστό και κρύο χαμομήλι σε όλη την κοιλιά για να αυξήσει την κυκλοφορία και την τόνωση της ζωτικής δύναμης. Κάντε το τσάι και  κρατήστε το ήμισυ σε μια φιάλη έτσι ώστε να παραμένει ζεστό, στη συνέχεια,  το άλλο μισό στο ψυγείο. Με μια  φανέλα στο ζεστό τσάι (θα πρέπει να είναι όσο ζεστό είναι όπως είναι εντελώς άνετο, να προσέξουμε να μην εφαρμόσετε κάτι πάρα πολύ καυτό για το δέρμα) η στην κοιλιά για 1 λεπτό, στη συνέχεια απολαύστε ένα άλλο πανί  με το κρύο υγρό, αφαιρέστε το ζεστό και το κρύο  για άλλο ένα λεπτό. Εναλλαγή μεταξύ ζεστού και κρύου 5 φορές το καθένα, αρχίζοντας με ζεστό και λήγει στις κρύο.
Εναλλασσόμενα ζεστά και κρύα επιθέματα είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμα για διαστρέμματα να επιταχύνετε την επούλωση και την επισκευή. Βότανα όπως τζίντζερ,   θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εδώ.
Ζεστές κομπρέσες με τσάι τζίντζερ μπορεί να είναι χρήσιμο για την ενίσχυση της λειτουργίας των νεφρών, εάν τοποθετηθεί πάνω από το κάτω μέρος της πλάτης. Μην το κάνετε αυτό, αν πάσχετε από μια λοίμωξη των νεφρών,
Καστορέλαιο . Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για το καστορέλαιο για τη διευκόλυνση της κυκλοφοριακής συμφόρησης .Αυτές είναι χρήσιμες για την ανακούφιση από τους πόνους περιόδου, ήπατος στασιμότητα και δυσκοιλιότητα, όταν εφαρμόζεται πάνω από την κοιλιακή περιοχή. Για να κάνετε μια κομπρέσα καστορέλαιο θα πρέπει να ζεσταθεί περίπου δύο κουταλιές της σούπας καστορέλαιο πολύ απαλά σε ένα τηγάνι, στη συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα καθαρό και ελαφρώς  το υγρό, σε μια ζεστή φανέλα. Ελέγξτε προσεκτικά να μην υπερθερμανθεί  πάρα πολύ  και το καυτό λάδι  είναι κατευθείαν στο δέρμα σας. Θα πρέπει να είναι ωραίο και ζεστό, αλλά πολύ άνετο στο δέρμα. Εφαρμόστε την φανέλα (από την πλευρά του πετρελαίου πάνω στο δέρμα) πάνω στην κοιλιακή χώρα είτε κεντρικά είτε ελαφρώς προς τα δεξιά πάνω από την περιοχή του ήπατος. Τυλίξτε το με μια μεμβράνη και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και ένα μπουκάλι ζεστό νερό. Ξαπλώστε και χαλαρώστε για τουλάχιστον μία ώρα πριν  το αφαίρεσετε
Ροδόνερο και μηλόξυδο. Εγχύεται ξίδι μηλίτη διαλυμένο σε νερό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κομπρέσα για τα εγκαύματα από τον ήλιο. Aloe Vera χυμός είναι επίσης υπέροχη εφαρμοσμένη δροσερό σε ένα μαλακό πανί.
Απουσία φρέσκου φυτικού υλικού  η κομπρέσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση ενός κατάπλασμα όπως ένα δροσερό τσάι καλέντουλα για εξανθήματα  ή αχίλλεια βάμμα για μικρές πληγές.
Ένας καλός κανόνας με  τις κομπρέσες και τα καταπλάσματα είναι ότι αν αισθάνεται άβολα  αφαιρέστε το αμέσως. Κάτι που είναι πολύ ζεστό ή προκαλεί  ερεθισμό ή φαγούρα καλύτερα  να το απομακρύνεται .
Μπορείτε επίσης να κάνετε κομπρέσες με λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου σε διασπορά σε ζεστό ή κρύο νερό, σε αντικατάσταση του τσαγιού ή βάμματα.

Καταπλάσματα:

Καταπλάσματα χρησιμοποιούν ολόκληρα βότανα, συνήθως  σε πουρέ σε μια κόλλα και να εφαρμοστεί πάνω στην προβληματική περιοχή. Η απλούστερη μορφή κατάπλασματος  είναι το κατάπλασμα  σαν σούβλα, που μετά το μάσημα (ΜΠΟΥΚΙΑ) με το κομμάτι των βοτάνων και την εφαρμογή  του στο δέρμα,μπορεί να εφαρμοστεί με τον τρόπο αυτό σε τσιμπήματα και μικρές πληγές
Μπορείτε επίσης να λιώσετε τα βότανα με λίγο νερό και  μέλι σε ένα γουδί και το μείγμα, στη συνέχεια,  να το εφαρμόσετε άμεσα στην περιοχή. Μπορείτε επίσης να τρίψετε το φυτικό υλικό, όπως με τζίντζερ ή πατάτα  που χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως κατάπλασμα  Εάν χρησιμοποιείτε βότανα-μπαχαρικά, όπως η πιπερόριζα και μουστάρδα, πρέπει να βάλετε πολλές στρώσεις από εκλεκτά υφάσματα μουσελίνας μεταξύ τους και το δέρμα σας για να αποτρέψετε τον ερεθισμό.
Ο Maurice Messegue, ο Γάλλος βοτανολόγος που ήταν γνωστός  για πολλές θεραπείες του, που χρησιμοποιεί συχνά μόνο εξωτερικά παρασκευάσματα, όπως το πόδι και το χέρι  με λουτρά και καταπλάσματα. Γράφει, “τα βότανα μπορεί να τοποθετηθούν σε μια τσάντα απο λεπτό ύφανσης ύφασμα πριν από τη διάθεσή τους στην περιοχή που πρέπει να αντιμετωπίζεται. Μία από αυτές τις μεθόδους θα ί εξαρτάται από το πόσο ισχυρό είναι τα ενεργά στοιχεία του φυτόυ. Αν πρόκειται για ήπια ενεργεί το βότανο, όπως το λάχανο, αφήσε το να έρθει σε επαφή με το δέρμα. Αλλά αν είναι ερεθιστικό ή οξύ, με μια τάση να προκαλέσει ερυθρότητα, τότε  πρέπει να προστατεύεται από ένα πανί. Αυτή η προφύλαξη θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα  όπως η μουστάρδα. “
Ενα μίγμα βοτάνων μου με ένα ίσο μέρος  Φτελιά σκόνη, η οποία είναι η θεραπεία, για μαλακτικές από μόνη της, στη συνέχεια, προσθέστε λίγο ζεστό νερό και μέλι και αναμειγνύονται σε μια παχιά πάστα. Στη συνέχεια τοποθετήστε το πάνω από την εν λόγω περιοχή και επίδεσμο από πάνω
 Λάχανο. Χρησιμοποιείται για φλεγμονές και οιδήματα, ιδιαίτερα την  μαστίτιδα,. Το μόνο που κάνετε είναι  μερικά φύλλα λάχανου να τα ζεστάνετε  στη συνέχεια, να τα τυλίξτε πάνω από την παραβατική περιοχή και ασφαλίσετε στη θέση του. Πολλές γυναίκες με μαστίτιδα φορούν μόνο τα φύλλα μέσα στο σουτιέν τους.
Μουστάρδα. Ένα άλλο παραδοσιακό κατάπλασμα για αναπνευστικά προβλήματα, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τη μουστάρδα. Το κατάπλασμα με  κρεμμύδι είναι μια άλλη παραλλαγή που χρησιμοποιείται συχνά για ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος αν και στην πραγματικότητα, και με θυμάρι .
Καλέντουλα και μυριόφυλλο. να γίνει σε μια πάστα από σκόνη βότανα για τη θεραπεία  για μικρές πληγές και εξανθήματα του δέρματος.
Χρησιμοποιείτε πράσινο τσάι συμπιέζει και πάλι τα ηλιακά εγκαύματα.
Λεβάντα  η θυμάρι (για την ένταση στους μυς του λαιμού).
Σαπούνι και ζάχαρη κατάπλασμα για μια βράση στο πόδι
 Ένα μέρος μουστάρδα έδαφος σε αλεύρι 3 μέρη. Προσθέστε νερό για μια λεία πάστα. Μπορώ να εφαρμοστεί στο πόδι και  να το κάλυψε με ένα ζεστό υγρή πετσέτα Στη συνέχεια πήγαινε στο κρεβάτι. Η ζέστη βοηθά ώστε η μουστάρδα να διαποτίσει βαθιά μέσα στο μυ.
πηγη