https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, August 27, 2015

Η δύναμη των αλκαλικών τροφών


Η δύναμη των αλκαλικών τροφώνΤο ανθρώπινο σώμα είναι ελαφρώς αλκαλικό και ως εκ τούτου είναι προτιμότερο για την υγεία μας να ακολουθήσουμε μία διατροφή με αλκαλικά τρόφιμα.
Όταν το σώμα σας βρίσκεται σε αλκαλική κατάσταση, θα είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρει από χρόνιες παθήσεις. Τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνετε κάθε μέρα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην όξινη και αλκαλική ισορροπία. Η ισορροπία αυτή μετράται με τον προσδιορισμό της τιμής του pH σας, που αποκαλύπτει αν τα υγρά και οι ιστοί του σώματός σας είναι πιο όξινα ή αλκαλικά.
Η υψηλή κατανάλωση όξινων τροφών μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης βάρους, της κακής συγκέντρωσης και της κόπωσης λόγω της χαμηλής ανοσίας, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση η διατροφή μας πρέπει να στηρίζεται σε όξινες πηγές (πρέπει να αποφεύγουμε τις μεγάλες ποσότητες) και αλκαλικές (που πρέπει να προτιμούμε).
Τα μικρά πράγματα
Εάν έχετε μια μικρή διακύμανση του pH, και το σώμα σας γίνεται πιο όξινο από ό, τι θα έπρεπε να είναι, το σώμα αρχίζει αμέσως να εμφανίζει συμπτώματα ανισορροπίας. Αυτά τα συμπτώματα μπορούν να θεωρηθούν μικρά, όπως είναι η καταρροή, η κόπωση, το ξεμπλοκάρισμα του δέρματος ή μια μικρή περίπτωση του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου. Ωστόσο, αυτά τα ήσσονος σημασίας ζητήματα υγείας είναι στην πραγματικότητα το πρώτο σημάδι ότι το σώμα σας θα μπορούσε να είναι πολύ όξινο και χρειάζεται να επιτευχθεί μια πιο αλκαλική κατάσταση. Βέβαια, η έκθεση σε μικρόβια και μολυσματικούς παράγοντες, το άγχος και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν όλα αυτά τα συμπτώματα.
Λιγότερα κρυολογήματα
Ένα όξινο περιβάλλον προάγει την ανάπτυξη των κακών βακτηρίων, των ζυμομυκήτων και των μυκήτων. Η ανισορροπία των καλών βακτηρίων του σώματος σάς κάνει πιο επιρρεπείς στην απόκτηση λοιμώξεων. Θα είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρετε από το κοινό κρυολόγημα, όταν το σώμα σας είναι αλκαλικό.
Η δύναμη των αλκαλικών τροφώνΠρόληψη του καρκίνου
Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της ύπαρξης της αλκαλικής κατάστασης του σώματος είναι ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για την ανάπτυξη καρκίνου. Όταν το σώμα σας είναι πολύ όξινο, τα επίπεδα οξυγόνου μειώνονται και ο κυτταρικός μεταβολισμός σταματά με αποτέλεσμα την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Η διατήρηση μιας αλκαλικής κατάστασης βοηθά στη διατήρηση υγιών κυττάρων, το οποίο είναι το κλειδί για την πρόληψη του καρκίνου.
Υγιές βάρος
Τα φρούτα και τα λαχανικά κάνουν το σώμα σας πιο αλκαλικό, ενώ τα επεξεργασμένα τρόφιμα, η ζάχαρη, οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και το αλκοόλ σας κάνουν πιο όξινους. Με την κατανάλωση αλκαλικών τροφίμων είναι πιο πιθανό να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Η συχνή κατανάλωση όξινων τροφίμων είναι πιο πιθανό να προκαλέσει προβλήματα βάρους.
Αλκαλικές τροφές
Λεμόνια: Τα λεμόνια βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των αλκαλικών τροφών. Είναι γνωστά για την ευεργετική τους θεραπεία της γρίπης, του κρυολογήματος, του πονόλαιμου κλπ.
Καρπούζι: Αυτό είναι μια άλλη επιλογή που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Το σύνολο του φρούτου είναι κατασκευασμένο από 92% νερό, το οποίο είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο είναι μια εξαιρετική διουρητική επιλογή. Βοηθά επίσης να καθαρίσει το κόλον και παρέχει την ενέργεια που απαιτείται.
Αβοκάντο: Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το αβοκάντο είναι ένα καλό φαγητό δεν είναι μόνο λόγω της αξίας του στην αλκαλοποίηση, αλλά και επειδή είναι πλούσιο σε χαλκό, ασβέστιο, κάλιο και σίδηρο. Έχει επίσης λιπαρά οξέα που ρυθμίζουν το βάρος.
Σέλινο: Το σέλινο είναι πλούσιο σε κάλιο και νάτριο με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό διουρητικό. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το οποίο παρέχει την ενυδάτωση που χρειάζεται ο οργανισμός.
Η δύναμη των αλκαλικών τροφώνΣκόρδο: Εκτός από την ιατρική αξία τουσκόρδου, συνήθως αποδίδεται ως μία από τις καλύτερες επιλογές για την αύξηση των αλκαλικών επιπέδων του σώματος. Εκτός από την παροχή μίας ανοσολογικής ώθησης του συστήματος, είναι γνωστό για τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας. Επιπλέον, καθαρίζει το συκώτι και βοηθά στη μείωση της πίεσης του αίματος σας.
Πιπέρι καγιέν: Ανήκει σε μια οικογένεια των πιπεριών που έχουν υψηλά ένζυμα με οφέλη για το ενδοκρινικό σύστημα. Παρά το γεγονός ότι να είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, περιέχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που το καθιστούν ευεργετικό για την υγεία του ατόμου. Παράλληλα, μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες που συχνά προκαλούν άγχος
.


http://www.flowmagazine.gr/article/view/i_dunami_ton_alkalikon_trofon/category/quality_of_life