https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, November 19, 2011

Η Ευρώπη απαγορεύει τις «γυμνές» σαρωτές ακτίνες στα αεροδρόμια φόβοι για καρκίνο

Αεροδρόμιο σαρωτή


Αμφιλεγόμενο «γυμνό» σαρωτές σώματος, που χρησιμοποιείται ήδη στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, θα μπορούσε να αποσυρθεί μετά τη ΕΕ Αρχηγών προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία λόγω της ακτινοβολίας που εκπέμπουν.
Η £ 80.000 σαρωτές ασφαλείας, το οποίο εισήχθη για τον εντοπισμό ύποπτων αντικειμένων κρυμμένα στους επιβάτες, έχουν ήδη επικριθεί ως παραβίαση της ιδιωτικής ζωής λόγω της εμφανούς «γυμνή» την εικόνα που παράγουν των ταξιδιωτών.
Αλλά τα νέα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει φόβους ότι η ακτινοβολία από τα μηχανήματα θα μπορούσε να προκαλέσει μακροπρόθεσμες βλάβες της υγείας όπως ο καρκίνος.
Αεροδρόμιο σαρωτή
Να περάσει: Οι σαρωτές που χρησιμοποιούνται ευρέως στις ΗΠΑ και στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στη Βρετανία, όπου οι μηχανές έχουν δοκιμαστεί
Η ΕΚ έχει σταματήσει όλες οι νέες δοκιμές των μηχανών, ενώ μια έκθεση ασφαλείας έχει συνταχθεί. Η τελική απόφαση σχετικά με το ξεδίπλωμα του σαρωτές σε όλη τη Βρετανία και την ηπειρωτική Ευρώπη θα γίνει το επόμενο έτος.
Η απόφαση έρχεται μετά Αμερικανός ακαδημαϊκός Δρ David Brenner, προειδοποίησε το περασμένο καλοκαίρι ότι πίστευε ο σαρωτής μπορεί να παραδώσει έως και 20 φορές περισσότερη ακτινοβολία στο δέρμα από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα - ενδεχομένως αυξάνοντας τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. 
Ωστόσο, άλλοι επιστήμονες διαφωνούν και ο Οργανισμός Προστασίας της Υγείας στην Αγγλία, λέει ο σαρωτές είναι ασφαλή για τους ταξιδιώτες να περάσουν μέχρι και 5.000 φορές το χρόνο.
Οι σαρωτές που χρησιμοποιούνται ευρέως στην Αμερική και στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στη Βρετανία, όπου οι μηχανές έχουν δοκιμαστεί - 16 είναι σήμερα σε χρήση.
Μια γυναίκα που κοιτάζει την εικόνα σε μια οθόνη
Οι κίνδυνοι; Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, δήλωσε ο ακτινοβολίας που λαμβάνεται από τη σάρωση είναι ίσο με δύο λεπτά ακτινοβολίας που λαμβάνει σε μια Διατλαντική πτήση
Τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν επίσης στο Heathrow, αλλά διαλύονται εν μέσω καταγγελιών για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.
Έχουν δοκιμαστεί στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία, αλλά θα πρέπει να απαγορευθεί εντελώς τον Απρίλιο, αν εμπειρογνώμονες κανόνας είναι επικίνδυνα.
Από τα τρία εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν περάσει από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ από τη δίκη του σαρωτή, μόνο 14 άνθρωποι έχουν αρνηθεί να υποβληθεί σε σάρωση, παρά τη συνεχιζόμενη αρνητική δημοσιότητα σχετικά με τους φόβους της ιδιωτικής ζωής και θέματα υγείας.
Ο σαρωτής χρησιμοποιεί ιονίζουσα ακτινοβολία να διεισδύει κάτω από ρούχα και το δέρμα του χρήστη και να δώσει μια «γυμνή» την εικόνα περίγραμμα του σώματός τους. 
Ωστόσο, οι αυστηροί κανόνες που σημαίνει ότι το μέλος του προσωπικού ασφαλείας την ανάλυση των εικόνων πρέπει να είναι σε ξεχωριστό δωμάτιο και δεν μπορούν να δουν τον επιβάτη, διατηρώντας την ανωνυμία τους.
 


    Σαρωτές ασφαλείας πρέπει επίσης να μην αποθηκεύουν ή αντιγράφουν κάποια από τις εικόνες, που σημαίνει ότι διαγράφονται αμέσως μετά την προβολή.
    Ένα αεροδρόμιο του Μάντσεστερ εκπρόσωπος είπε: «Εμείς θα συνεχίσουμε τη χρήση του σαρωτή σώματος, επειδή είναι ασφαλές. 
    «Η βρετανική και η αμερικανική κυβέρνηση λένε ότι είναι ασφαλές - η ΕΕ έχει αναλάβει ο χρόνος του να κάνει το μυαλό του επάνω αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνουν ότι δεν θα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αμερική."
    Οι σαρωτές εισήχθησαν μετά από 24-year-old-γεννημένος νιγηριανός Ομάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ προσπάθησε το 2009 να ανατινάξει ένα αεροπλάνο που πραγματοποιούν πτήσεις από το Άμστερνταμ στο Ντιτρόιτ με πλαστικά εκρηκτικά που είχε κρυμμένα στο εσώρουχό του.
    Εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών στάθηκε από την τεχνολογία, λέγοντας: «Η ασφάλεια του επιβατικού κοινού είναι πρωταρχικής σημασίας και η κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα στη χρήση των σαρωτών ασφαλείας είναι τόσο από νομική όσο και ανάλογη απάντηση σε μια πολύ πραγματική απειλή της τρομοκρατίας. 
    «Συμβουλές από τον Οργανισμό Προστασίας της Υγείας είναι ότι οι τυχόν κίνδυνοι για την υγεία από σαρωτές οπισθοσκέδασης είναι ελάχιστες. 
    «Οι μηχανές περιλαμβάνουν μια πολύ χαμηλή δόση από τις ακτίνες Χ που ισοδυναμεί με λιγότερο από δύο λεπτά της πτήσης σε μεγάλο υψόμετρο. 
    «Αναμένουμε την τελική απόφαση της Επιτροπής σχετικά με το αν θα προσθέσει σαρωτές τύπου οπισθοσκέδασης σε εγκεκριμένο κατάλογο της τεχνολογίας της, η οποία αναμένεται τον Μάρτιο του 2012."
    Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ κ. Siim Kallas δήλωσε τα εξής: «Οι νέοι αυτοί κανόνες εξασφαλίζουν ότι, όταν η νέα αυτή τεχνολογία χρησιμοποιείται, θα πρέπει να καλύπτονται από πρότυπα σε κλίμακα ΕΕ για την ικανότητα ανίχνευσης, καθώς και αυστηρές διασφαλίσεις για την προστασία της υγείας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων."