https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, November 02, 2011

Σπουδαία πρόκριση του Ταμουρίδη στους Ολυμπιακούς του 2012


Το επίτευγμα του Ταμουρίδη είναι τεράστιο, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι ο πρώτος Έλληνας που παίρνει την πρόκριση στην ποδηλασία δρόμου μετά το 1984 (Κανελλόπουλος – Κελεσίδης). Σε αυτά τα 28 χρόνια που μεσολαβούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες, κανένας άλλος Έλληνας ποδηλάτης δεν κατάφερε να είναι παρών σε μια Ολυμπιάδα.

Παράλληλα, ο Ταμουρίδης γίνεται ο πρώτος αθλητής του ΠΑΟΚ σε ατομικό αγώνισμα, μετά από αρκετά χρόνια, που θα δώσει το παρών στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.
Υπερπροσπάθεια
Για να έρθει η Ολυμπιακή πρόκριση ο Ταμουρίδης υπερέβαλλε εαυτόν. Κατά τη διάρκεια του έτους ταξίδεψε επανειλημμένα σε έντεκα χώρες, πήρε μέρος σε 50 επίπονους διεθνείς αγώνες ως αθλητής της ελληνικής επαγγελματικής ομάδας SP Tableware, «κατάπιε» αμέτρητα χιλιόμετρα με το ποδήλατό του και κατάφερε να συγκεντρώσει 259 βαθμούς και να βρίσκεται σήμερα στην 25η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης. Η συμμετοχή του για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιάδα, μετά από δεκάδες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθεια και τις θυσίες που έκανε.
Έτσι στις 28 Ιουλίου, θα βρίσκεται στην αφετηρία του δρόμου των 260 χιλιομέτρων των Ολυμπιακών Αγώνων, ανοίγοντας το Ολυμπιακό αγωνιστικό πρόγραμμα
Ο Ταμουρίδης δήλωσε:
«Ένα όνειρο ζωής γίνεται πραγματικότητα. Ήδη από το Μάιο η βαθμολογία μου έδινε την πρόκριση. Από εκεί και πέρα συνέχισα την προσπάθεια για να ανέβω όσο περισσότερες θέσεις γίνεται, καταλήγοντας σε αυτή που θα μπορούσε να μου δώσει και το εισιτήριο για μία επαγγελματική ομάδα πρώτης κατηγορίας. Έτσι υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να ξεκινήσω άλλο ένα κεφάλαιο στην καριέρα μου, σε ομάδα πρώτης κατηγορίας, παράλληλα με τον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού και πρέπει να κάνω λίγο υπομονή, ώστε να μπορέσω να διασφαλίσω ένα συμβόλαιο με κάποια από αυτές. Πάντως, χρωστάω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην SP Tableware και στους συναθλητές  μου για τη βοήθεια που μου παρείχαν στην προσπάθεια για την Ολυμπιακή πρόκριση», τόνισε ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδος στο PAOK24 και πρόσθεσε ότι «ένα επιπλέον κίνητρο είναι ότι θα εκπροσωπήσω τη Θεσσαλονίκη στους Ολυμπιακούς, στη χρονιά που η πόλη θα γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της. Για μένα αποτελεί τιμή να πρεσβεύω την πόλη και το σύλλογό μου, σε ένα ραντεβού των Εθνών του κόσμου».
http://podilatakias.gr