https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Sunday, October 30, 2011

«Ο Ράιχενμπαχ είναι ο νέος σας πρωθυπουργός»

WRITTEN_BY  ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
«Ο Ράιχενμπαχ είναι ο νέος σας πρωθυπουργός»
Φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα φιλέλληνες, και μάλιστα στη Γερμανία. Ο βουλευτής της γερμανικής «Αριστεράς», Ντίετερ Ντεμ εξαπέλυσε επίθεση στην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ λέγοντας πως: «Τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων δεν σώζουν τους Ελληνες αλλά τους κατόχους ελληνικών ομολόγων».

«Η κα Μέρκελ επενδύει στις προκαταλήψεις και αναμοχλεύει εθνικιστικές εντάσεις. Κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι Ελληνες -όπως και οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και οι Ιταλοί- ήταν τεμπέληδες και έζησαν πάνω από τις δυνατότητές τους. Μία πολύ επικίνδυνη δημαγωγία. Δεν αντιλήφθηκε τη μεγάλη ιδέα και το πνεύμα της Ενωμένης Ευρώπης», δηλώνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ενώ προσθέτει πως: «Η Ευρώπη της κα Μέρκελ δεν είναι η Ευρώπη των λαών αλλά των τραπεζών».
Για τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ τόνισε: «Η απάντηση είναι κυνικά ότι "ναι" είναι ο νέος σας πρωθυπουργός. Ολοι αυτοί που δουλεύουν για την Ομάδα Δράσης δεν είναι φίλοι της Ευρώπης, αλλά υπάλληλοι των αγορών. Δεν μπορώ να ξέρω τις προθέσεις του κ. Ράιχενμπαχ αλλά πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο στους σκοπούς του και για μένα είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι ο ελληνικός λαός δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο και την ομάδα του».

http://www.karfitsa.gr/