https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, October 03, 2011

Πτώση στις Παγκόσμιες αγορές φόβος για το Ελληνικό χρέος

Αποθέματα πτώση σε Ευρώπη και Ασία με γαλλικές τράπεζες υπό πίεση εν μέσω φόβων για ελληνική κρίση και τον κίνδυνο ύφεσης.

 Χρηματιστηριακές αξίες είναι αβέβαιη λόγω της πιθανότητας μιας ελληνικής χρεοκοπίας για την ευρωζώνη δάνεια [Reuters]

Οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη και την Ασία έχουν αυξηθεί σωριάζεται στο φόβους ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, ενδεχομένως ρίχνει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.

Benchmark δείκτες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη μειώθηκαν κατά περίπου δύο τοις εκατό στην εμπορία πρωί τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την Ελλάδα, δήλωσε ότι θα αποτύγχανε να επιτύχει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος του προϋπολογισμού το 2011, αυξάνοντας περαιτέρω τις ανησυχίες για τη σταθερότητα της ευρωζώνης.
Οι επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας ζητηθεί μετοχές της γαλλο-βελγική Dexia τράπεζα για να γλιστρήσει σχεδόν 12 τοις εκατό κατά το άνοιγμα των εμπορικών συναλλαγών μετά την προειδοποίηση υποβάθμισης από Moody πάνω από τις ανησυχίες σχετικά με τη ρευστότητά της.
Άλλες γαλλικές τράπεζες, οι οποίες θεωρούνται από αναλυτές να εκτεθούν σε ελληνικό χρέος, ήταν επίσης πληγεί σκληρά, με μετοχές σε Credit Agricole και Societe Generale κατά 7 τοις εκατό περίπου, και η BNP Paribas περίπου 9 τοις εκατό.
Στην Ασία, ο Nikkei 225 του Τόκιο υποχώρησε 2,3 τοις εκατό για να 8,493.24, πολύ κάτω από το κλείσιμο των 8,605.15 στις 15 Μαρτίου μετά το τέλος του καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της χώρας, παρά την κυβερνητική έρευνα δείχνει μια βελτίωση στην ιαπωνική επιχειρηματική εμπιστοσύνη.
Hang Χονγκ Κονγκ Seng υποχώρησε 4,9 τοις εκατό, ενώ η S & P ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 2,12 τοις εκατό.
Benchmark πετρέλαιο για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε 69 σεντς, φθάνοντας στα 78,51 δολάρια ανά βαρέλι στο New York Mercantile Exchange, το χαμηλότερο από το Σεπτέμβριο του 2010.
Η τιμή του αργού έχει κορυφώθηκε κοντά σε $ 114 το βαρέλι τον Μάιο του τρέχοντος έτους, αλλά έχει μειωθεί από το 31 τοις εκατό, όπως οικονομικές ανησυχίες έχουν χτυπήσει τις τιμές του πετρελαίου.
Εν τω μεταξύ, ο πληθωρισμός σε όλη την 17-έθνος της ευρωζώνης αυξήθηκαν σε τρία τοις εκατό το Σεπτέμβριο.
Η αύξηση ήταν μια έκπληξη που το καθιστά λιγότερο πιθανό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα για να αποτρέψει μια πιθανή ύφεση.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προβλέπεται να συνεδριάσει την Δευτέρα για να συζητήσουν τις τελευταίες δόση σε ένα σχέδιο διάσωσης διάσωσης για την Ελλάδα, εν μέσω της αυξανόμενης διεθνούς ανησυχίας ότι η Ευρώπη είναι πολύ χωρίζεται να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα, ούτε ασχολείται με τα αυξανόμενα προβλήματα στην πολύ μεγαλύτερη ιταλική οικονομία.
πηγη