https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Sunday, October 30, 2011

ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩΤη στιγμή  που ολοένα και περισσότερα πανεπιστήμια του κόσμου βάζουν σαν μάθημά τους τα αρχαία Ελληνικά η κα υπουργός παιδείας της Ελλάδας, αφαιρεί το δικαίωμα στην εκμάθηση της  Ελληνικής γλώσσας από τα ίδια τα Ελληνόπουλα. Τελικά η κα Υπουργός θα μείνει στην ιστορία ως η χειρότερη υπουργός παιδείας που πέρασε από τη χώρα, αφού μόνο με την παιδεία δεν ασχολείται. Την νοιάζει περισσότερο φαίνεται η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Κατά τα άλλα όμως η πατρίδα καλεί τους απανταχού Έλληνες μετανάστες όποτε τους έχει ανάγκη, έτσι δεν είναι;

Βέβαια και το 1989 τα ίδια έπραξε και ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου σαν υπουργὸς Παιδείας. Κατήργησε όλα τα επαρχιακά Ελληνικά σχολεία του Εξωτερικού πλην των ευρισκομένων εντὸς των μεγάλων πόλεων π.χ. κατήργησε το σχολειό του Λόγκ-Ἄϊλαντ (επαρχίας της Νέας Υόρκης)και άφησε μόνον της πόλεως της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε λοιπόν τα παρακάτω και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ


ΝΤΡΟΠΗ:

Η Διαμαντοπούλου κλείνει ακόμη και Ελληνικά σχολεία που δεν πληρώνει η Ελλάδα για την λειτουργία τους

Το κείμενο που ακολουθεί είναι επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Γονέων Βαυαρίας προς την Άννα Διαμαντοπούλου! 
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΒΑΥΑΡΙΑΣ Α.Σ
Αριθμός Συλλόγου 14362

Αρ. Π. Εξ. 13/11
Μόναχο, 17.10.11

c/o
Krikis Athanassios
Dachauerstr. 481, 80993 München
Email: anthanassios.krikis@man.eu

Προς: την κα Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Θέμα: Νέος νόμος /πλαίσιο για την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων του εξωτερικού.


Κυρία Υπουργέ

Με το νέο νόμο /πλαίσιο για την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων του εξωτερικού, προσπαθείτε την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Γερμανία, να την κάνετε κομμάτι του καταρρέοντας ελληνικού κρατικού συστήματος, μ’ ένα «σχεδιάγραμμα εξόντωσης» και «στραγγαλισμού» του δημόσιου σχολείου αποκλείοντας τους μαθητές της Γερμανίας από την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας αφού με το κλείσιμο των Ελληνικών Λυκείων στη Γερμανία στερείτε από τους μαθητές την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση που τους προσφέρει το Λύκειο, με αποτέλεσμα να στερείτε από τα Ελληνόπουλα που θέλουν να μάθουν τη Γλώσσα της Πατρίδας τους, το δικαίωμά τους να την διδαχθούν, αλλά επίσης στόχος σας είναι να καταργήσετε και το ποσοστό 3% των φοιτητών και σπουδαστών που εισάγονται μέχρι τώρα στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, αφού με το κλείσιμο των Ελληνικών Λυκείων στερείτε από αυτούς τους μαθητές τη δυνατότητα να εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ειδικότερα η διάταξη του υπό ψήφιση Νόμου, η οποία προβλέπει την κατάργηση των Ελληνικών Λυκείων στη Γερμανία έρχεται σε αντίθεση και διαψεύδει όσα δηλώσατε στη Βουλή αλλά και στο από 25-05-2010 Δελτίο Τύπου όπου αναφέρατε ότι: «Η πολιτική μας θα μπορούσε να συνοψιστεί στο δόγμα ότι δεν πρέπει ούτε ένα Ελληνόπουλο, σε κανένα σημείο του πλανήτη, τη στιγμή που θέλει να μάθει ελληνικά, να μην έχει τη δυνατότητα να μάθει. Γι’ αυτό το θέμα της γλώσσας, είναι το κεντρικό στοιχείο, γύρω από το οποίο οργανώνεται αυτή η πολιτική».

Θέλετε να διαλύσετε ήθη και έθιμα;
Θέλετε να εξοντώσετε όσους μιλούν ελληνικά;

Το Υπουργείο Παιδείας μας ξεγέλασε με τον δήθεν Διάλογο της Παιδείας του εξωτερικού. Στείλατε την Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και την Υφυπουργό σας στο Μόναχο, οι οποίες με εντυπωσιακή σκηνοθεσία παίξανε τον συγκεκριμένο ρόλο τους. ότι δήθεν θα δώσουν την μάχη τους μαζί με το θύμα, (Πειράματα του Παυλώφ), για την αναβάθμιση των σχολείων μας στη Γερμανία, ενώ ήταν προκαθορισμένη η τύχη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, κατεξευτελίζοντας το επίπεδο των σχολείων μας με τις ανούσιες δήθεν αλλαγές «μεταρρυθμίσεις» κατωτάτου Γερμανικού επιπέδου, με βιβλία γραμμένα στο γόνατο.

Το πετύχατε αυτό με πολύ υπομονή, βήμα – βήμα και τμηματικά σε κάθε γενιά μέχρι στους σημερινούς μαθητές, χωρίς να αισθάνεστε σαν αρμόδιοι, συνυπεύθυνοι στον αργό αλλά βέβαιο υπαρκτό εκφυλισμό της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Το Υπουργείο Παιδείας, το γραφείο Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Μονάχου και άλλοι καλοθελητές που εμφανίστηκαν με ψεύτικη πατρότητα με σκοπό την παραπλάνηση των γονέων και μόνο τυφλωμένοι από τις προσωπικές και οικονομικές τους φιλοδοξίες αλλά και για να επιδείξουν έργο στα αφεντικά τους δεν διστάζουν να μετέλθουν κάθε μέσου, μέχρι και να θυσιάσουν τους 2.000 Έλληνες μαθητές της Βαυαρίας, αφού όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα σχολεία της Βαυαρίας χρηματοδοτούνται από την Κυβέρνηση της Βαυαρίας με το 100% στους μισθούς των εκπαιδευτικών και το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών εξόδων και από τις επιχορηγήσεις αυτές το Ελληνικό Δημόσιο έχει και έσοδα, με την παράνομη παρακράτηση του 25% από τον μισθό των εκπαιδευτικών, τα οποία κατατίθενται στον Προϋπολογισμό της Ελλάδας.

Προφανώς για το Υπουργείο Παιδείας, ισχύει ότι:

«Ηθικόν είναι ότι εξυπηρετεί το Κόμμα»;

Πως εξηγείται αλλιώς, ότι κάποιοι αρμόδιοι διαχειριστήκαν το θέμα μας με ένοχη ανικανότητα; Κάποιοι διέσυραν και οδήγησαν τα παιδιά μας στα στόματα θηρίων, είτε από επιπολαιότητα είτε ενδεχομένως και από ύποπτες σκοπιμότητες.

Και να που φτάσαμε, με την «Τεχνική του Σαλαμιού»!! Ισοπεδωθήκανε στο μηδέν τα σχολεία μας. Δεν θα υπάρχει συνέχεια!

Με αυτήν την ανάλγητη συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας προς μαθητές που για μια ακόμη φορά αρνείται πεισματικά να ενσωματώσει τα τέκνα του, δείχνει μια παγκόσμια πρωτοτυπία της χώρας μας. Όπως επίσης πουθενά στο κόσμο δεν υπάρχουν σχολεία τα οποία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν έχουν βιβλία.


Κυρία Υπουργέ

Μάλλον θα ζείτε και θα κυβερνάτε σε άλλη χώρα, αλλιώς θα γνωρίζατε πώς η εθνική μας υπερηφάνεια στηρίζεται σε μια ιστορία που όλοι τους ζηλεύουν και πως η αξιοπρέπεια και η μόρφωση των μαθητών μας αξίζει περισσότερο από τα πάσης φύσεως συμφέροντα.

Με τη ψήφιση του νέου νόμου καταργείτε την δημόσια ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Γερμανία. Είναι αυτονόητο επίσης ότι οι γονείς και οι μαθητές της Γερμανίας δεν θα το δεχθούν αυτό. Δεν αντέχουμε άλλο, να διεκδικείτε πιεστικά τα δάκρυα και το αίμα μας. Δεν είναι υπερβολή αυτό. Και πρέπει να σας το πούμε «δεν σας παίρνει άλλο γιατί εσείς είστε η Υπουργός, ενώ εμείς είμαστε απλοί γονείς», γονείς και μαθητές που τους έχετε τραυματίσει το ηθικό και την αξιοπρέπεια.

Γι’ αυτό θα σας το φωνάξουμε στα αυτιά σας, στα αυτιά όλων των αρμοδίων:

«Ως εδώ»!

Αν δεν μπορείτε, να βρείτε λύσεις, πιο αποδοτικές, πιο έξυπνες και σίγουρα πιο ανθρώπινες, ομολογήστε την αδυναμία σας.

Δεν είναι ντροπή να μη μπορεί κανείς, είναι όμως απαράδεκτο να επιμένει στην ευθύνη της γενικευμένης καταστροφής της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Φτιάξατε μια εκπαίδευση που προσφέρει στους μαθητές πολύ λιγότερα από όσα τους απαιτεί.

Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στους μαθητές και γονείς που ταχθήκατε να υπηρετείτε.

Όλοι οι Γονείς και οι μαθητές στη Γερμανία ζουν σήμερα με το άγχος και την αγωνία με ποιόν τρόπο θα μπορούν να εισάγονται στα Ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ μετά την κατάργηση των Ελληνικών Λυκείων και τι ακριβώς θα ισχύσει για το ποσοστό 3% εισαγωγής των Ελλήνων μαθητών εξωτερικού στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας;


Για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Βαυαρίας


Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας


Α. Κρίκης Ζ. Γκουτζίνα


Υπενθυμίζουμε ότι η κα Διαντοπούλου είχε κατά το παρελθόν προτείνει στη Βουλή των Ελλήνων τη θέσπιση της αγγλικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας του …ελληνικού κράτους. Ευτυχώς, η πρότασή της απορρίφθηκε τότε.

Αυτήν επέλεξε (για δεύτερη φορά με τον ανασχηματισμό) ο νέος σωτήρας της Ελλάδας, για τη θέση υπουργού …παιδείας.

Είναι αυτή, η Διαμαντοπούλου, που κατά την πρώτη θητεία της ως υπουργού παιδείας, διόρισε τη Θάλεια Δραγώνα στη θέση Γεν. Γραμματέως Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, καίρια θέση που καθορίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα των δύο πρώτων εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Ως γνωστό η κα  Θάλεια Δραγώνα έγραψε σε βιβλίο της ότι πριν την ελληνική επανάσταση στη χώρα μας δεν υπήρχαν Έλληνες και ότι η πανσπερμία των εδώ κατοίκων ονομάστηκαν Έλληνες.

Η Δραγώνα επίσης έγραψε ότι η Ελληνική Επανάσταση δεν έπρεπε ποτέ να γίνει, για να έχουν την ευκαιρία οι κάτοικοι αυτής της χώρας να επωφεληθούν από τον τουρκικό πολιτισμό, που …"είναι ανώτερος από τον ελληνικό!"

Επίσης, αυτή η Δραγώνα προσπάθησε, από θέση ισχύος, και πέτυχε για κάποιο διάστημα, την απόλυση της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, που αρνήθηκε να διδάσκει στα παιδιά των Πομάκων την τουρκική γλώσσα, όπως άλλωστε το ζήτησαν οι ίδιοι οι Πομάκοι κάτοικοι χωριών στη Θράκη!

Τέλος, η Διαμαντοπούλου είναι μέλος της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ξένης οργάνωσης που σίγουρα δεν ενδιαφέρεται για την προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων!

Μήπως η κα  Διαμαντοπούλου μπήκε τελικά σε αυτή τη θέση για να ...ΜΗΝ υπηρετήσει την παιδεία;
 
 
http://boraeinai.blogspot.com/