https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, October 21, 2011

Έξαλλοι με τον Βενιζέλο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η δημοσιοποίηση της επιστολής Βενιζέλου προς το ΔΝΤ και την Κριστίν Λαγκάρντ. Στην επιστολή, ο Ευ. Βενιζέλος διαβεβαιώνει την κυρία Λαγκάρντ για την ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων «ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις για την προθυμία και την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους».

Ο υπουργός ενημερώνει την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ για τα μέτρα που αποφασίστηκαν στις κυβερνητικές συσκέψεις πριν από την 27η Σεπτεμβρίου και δεσμεύεται ότι θα ψηφιστούν ως το τέλος Οκτωβρίου για να τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 και του 2012.
Η πρώτη αντίδραση προήλθε από τη διαπίστωση ότι ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε γη και ύδωρ, χωρίς να έχει συζητήσει τα μέτρα με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Στα μέτρα όμως που ο υπουργός περιγράφει δεν υπάρχει και καμιά αναφορά στις κλαδικές συντάξεις.
Αυτομάτως, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κυρίως εκείνοι οι οποίοι ψήφισαν με βαριά καρδιά το πολυνομοσχέδιο, αντελήφθησαν ότι ο Ευ. Βενιζέλος, λέγοντας ότι η ψήφος τους θα κρίνει την 6η δόση του δανείου, τους εκβίασε με ένα ψευδές δίλλημα. Και ταυτοχρόνως ότι παραπλάνησε και τον Πρωθυπουργό, καθώς οι συλλογικές συμβάσεις δεν αποτελούσαν δέσμευση προς το ΔΝΤ!
Μεταξύ των βουλευτών οι οποίοι γκρίνιαζαν δημοσίως στους διαδρόμους της Βουλής και πολλοί από εκείνους που τον στήριξαν στην αναμέτρησή του με τον Γ. Παπανδρέου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ!
Οι περισσότεροι εκ των βουλευτών, δήλωναν ότι θα περιμένουν τον αντιπρόεδρο στη «γωνία», εννοώντας το φορολογικό νομοσχέδιο που οσονούπω φτάνει στη Βουλή.
Και δήλωναν ότι το «ουδέν λάθος μετά την απομάκρυνση από το ταμείο» σε αυτή την περίπτωση δεν θα περάσει χωρίς κόστος...

http://greeknation.blogspot.com/2011/10/blog-post_3067.html