https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, October 11, 2011

Κάθειρξη επτά ετών για τη Γιούλια Τιμόσενκο


Για την υπόθεση του φυσικού αερίου το 2009

Ουκρανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα την πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμόσενκο σε κάθειρξη επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας στην υπογραφή της συμφωνίας για το φυσικό αέριο με τη Ρωσία.

"Το δικαστήριο κρίνει ένοχη την Γιούλια Βολοντιμίροβνα Τιμόσενκο...και την καταδικάζει σε ποινή κάθειρξης επτά ετών", δήλωσε ο δικαστής Ρόντιον Κιρέγεφ.

Με την ανακοίνωση της ποινής, της μεγαλύτερης που ζητήθηκε από την κατηγορούσα αρχή, που επιβάλλεται στη Γιούλια Τιμόσενκο, ολοκληρώνεται μία δίκη που διήρκεσε τρεις μήνες , οδήγησε στην πόλωση την ουκρανική κοινωνία και απειλεί να διαταράξει τις σχέσεις του Κιέβου με τη Δύση.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει προειδοποιήσει ότι η φυλάκιση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης θα θέσει σε κίνδυνο την επικύρωση της συμφωνίας ...που αναμένεται να υπογραφεί εντός τους έτους.

Η Γιούλια Τιμόσενκο, 50 ετών, άκουσε χαμογελαστή τον πρόεδρο του δικαστηρίου να διαβάζει την ετυμηγορία και, διακόπτοντάς τον, σηκώθηκε όρθια για να καταγγείλει το "αυταρχικό καθεστώς " του Βίκτορ Γιανουκόβιτς και το έλλειμμα δικαιοσύνης στην Ουκρανία.

"Θα αγωνισθούμε για να υπερασπισθούμε την υπόληψή μας ενώπιον των ευρωπαϊκών οργάνων. Οφείλουμε να είμαστε δυνατοί και να προστατεύσουμε την Ουκρανία από τον αυταρχισμό και το έλλειμμα δικαιοσύνης", είπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ