https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, October 17, 2011

Στους 307 οι νεκροί από τις πλημμύρες

ΤαϊλάνδηTo μεγαλύτερο τμήμα της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης εκτιμάται ότι ξέφυγε από τον κίνδυνο των πλημμυρών που έχουν οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον 307 ανθρώπων στη χώρα από τον Ιούλιο, ωστόσο στα περίχωρα της πρωτεύουσας πολλές περιοχές έχουν καλυφθεί από το νερό.


Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Γεωργίας Θίρα Γουονγκσαμούτ, υπάρχουν «πολλές ενδείξεις» ότι η στάθμη των υδάτων στον ποταμό της πόλης Τσάο Πράγια, δεν θα ανέβει περισσότερο.

Ωστόσο, ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ Σουκουμπχάντ Παριμπάτρα προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος για την πρωτεύουσα δεν έχει περάσει ακόμα, ειδικά για την περιοχή Σάι Μάι.

Σήμερα μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας, το Ναβάνακορν, εκκενώθηκε καθώς τα νερά έσπασαν τα αυτοσχέδια φράγματα που είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα.

Στο Ναβάκορν, που βρίσκεται 45χλμ. από την Μπανγκόκ, στεγάζονται 250 επιχειρήσεις, όπου εργάζονται 200.000 άτομα. Περίπου χίλιοι στρατιώτες και εργάτες σε εργοστάσια δούλεψαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε μία προσπάθεια να οχυρώσουν την περιοχή, τοποθετώντας σάκους με άμμο.


Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το κόστος των πλημμυρών μπορεί να ξεπεράσει τα 3 δισ. δολάρια.
 http://www.newsbeast.gr/world/arthro/245975/aisiodoxia-gia-tin-katastasi-stin-tailandi/