https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, September 24, 2011

Yao Ming προτρέπει τους Κινέζους να εγκαταλείψουν της σούπες από πτερύγια καρχαρία






Μπάσκετ αστέρων Yao Ming και η British επιχειρηματίας Richard Branson, την Πέμπτη ξεκίνησε μια εκστρατεία καλώντας Κινέζους να σταματήσει να τρώει σούπας από πτερύγια καρχαρία για να βοηθήσει να σωθούν τα αρπακτικά ζώα.
Τα πτερύγια του καρχαρία που χρησιμοποιείται σε μια παχιά σούπα που θεωρείται ως μια λιχουδιά από τον κινεζικό λαό και σερβίρονται σε εστιατόρια πολυτελείας στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν.

Η μέθοδος της αφαίρεσης πτερυγίων καρχαρία-- τεμαχισμό από τα πτερύγια των ζώντων ζώων και στη συνέχεια να τους πετάξουν και πάλι στο νερό για να πεθάνει - έχει καταδικαστεί από ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων και κατηγορούνται από τους επιστήμονες για μια παγκόσμια κατάρρευση των πληθυσμών.
Η εκστρατεία, που ξεκίνησε στη Σαγκάη, περιλαμβάνει διαφημίσεις που χαρακτηρίζει τις δύο διασημότητες και μια ιστοσελίδα για τους ανθρώπους για να κάνει μια online δέσμευση να σταματήσει να τρώει τη σούπα, δήλωσε ο διοργανωτής, διεθνών μέτρων διατήρησης ομάδα WildAid.
Γιάο, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε από τον αθλητισμό, τον Ιούλιο, αλλά παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλητισμού της Κίνας, έκανε μια υπόσχεση ότι θα σταματήσει να τρώει σούπας από πτερύγια καρχαρία πριν από πέντε χρόνια και έκτοτε υπηρέτησε ως πρεσβευτής για WildAid, η ομάδα αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Branson στηρίζει την εκστρατεία με μη κερδοσκοπικό ίδρυμα του Virgin Unite.
"Εγώ απλά δεν μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο χωρίς καρχαρίες - δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί αυτό», είπε στη δήλωση.
WildAid, η οποία επιδιώκει να σταματήσει το εμπόριο άγριων ζώων, οι εκτιμήσεις έως και 73 εκατομμύρια καρχαρίες συλλέγονται ετησίως, κυρίως για σούπας από πτερύγια καρχαρία.
"Η συνεχιζόμενη και αυξανόμενη ζήτηση για πτερύγια καρχαρία κρατάει πολλά είδη στα πρόθυρα της εξαφάνισης, περαιτέρω απειλώντας θαλάσσια οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο ", ανέφερε.
Νωρίτερα αυτό το έτος, ένα μέλος του κοινοβουλίου της Κίνας πρότεινε την απαγόρευση στο εμπόριο πτερυγίων καρχαρία.
Ding Liguo, εκπρόσωπος επιχειρηματίας για να του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, δήλωσε ότι η Κίνα θα πρέπει να οδηγήσει τον κόσμο στην απαγόρευση του εμπορίου από το 95 τοις εκατό του πτερύγιο του καρχαρία καταναλώνεται στην ηπειρωτική Κίνα, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ.