https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, September 29, 2011

«Υπερηφάνεια για την Ευρώπη»




 Μπαρόζο παροτρύνει κράτος κατά τη διάρκεια της ομιλίας Ένωσης

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε στους ευρωβουλευτές η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με "τις μεγαλύτερες προκλήσεις που η ΕΕ είχε ποτέ να αντιμετωπίσει στην ιστορία του", κατά την ετήσια ομιλία του στη διεύθυνση της Ένωσης.
Κατά τη διάρκεια της ομιλία του στο Στρασβούργο στις 28 του Σεπτεμβρίου του 2011 ανακοίνωσε ότι είχε προτείνει την καθιέρωση φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών (FTT) - σε δυνατό χειροκρότημα από πολλούς ευρωβουλευτές.
"Οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει € 4.6bn στον χρηματοπιστωτικό τομέα», δήλωσε στο Κοινοβούλιο. «Τώρα είναι η ώρα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα να πληρώσουν κάτι πίσω στην κοινωνία."
Η ομιλία του ήρθε κατά τη διάρκεια μιας όλο και βαθύτερης οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη, με τις αυξανόμενες ανησυχίες για την ικανότητα της Ελλάδα να πληρώσει τα χρέη της.
Ωστόσο, ο ίδιος διαβεβαίωσε ευρωβουλευτές "Η Ελλάδα είναι, και η Ελλάδα θα παραμείνει, ένα μέλος της ζώνης του ευρώ".
Έκανε έκκληση για μεγαλύτερη ενοποίηση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης πολιτικής ένωσης και περισσότερο τη συγκέντρωση των προσπαθειών στον τομέα της άμυνας.
Για να χειροκρότημα από πολλούς βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - αλλά η σιωπή από το μπλοκ ευρωσκεπτικιστών - προέτρεψε τις εθνικές κυβερνήσεις σε όλη την ΕΕ "να δείξει λίγο περισσότερο υπερήφανοι για την Ευρώπη".
"Θέλω να δω και να ακούσω ότι υπερηφάνειας για την Ευρωπαϊκή", δήλωσε στο Κοινοβούλιο.
Ωστόσο, σε μια ζωντανή συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία του, οι ευρωβουλευτές ήταν διχασμένα σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης.
UKIP ηγέτης Nigel Farage είπε ο κ. Barroso ήταν αγνοώντας "μια νέα δημοκρατική επανάσταση εξαπλώνεται μέσω της βόρειας Ευρώπης», και περιέγραψε την έκκλησή του για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ως «σημάδι της τρέλας".
Ωστόσο Martin Schultz, ο Γερμανός ηγέτης της S & D ομάδα επέκρινε τη στάση των εθνικών κυβερνήσεων για συμμετοχή σε "διπλωματικές" και κάλεσε την προ-Ευρωπαίους να «ενεργήσουν από κοινού".
Διαβάστε Δημοκρατία οδηγός Ζωντανή για το πώς η συνόδους ολομέλειας δουλειά εδώ.
Αποποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη χρήση της ταυτόχρονης ερμηνείες μπορούν να βρεθούν εδώ.