https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, September 29, 2011

Δανία φόρους στα λιπαρά προϊόντα



Η Δανία είναι η επιβολή πρώτο «fat tax» του κόσμου σε μια κίνηση  να μειώσει τις καρδιακές παθήσεις.

Δανία φόρους λιπαρά προϊόντα
Λιγότερο από 10PC των Δανών είναι κλινικά παχύσαρκοι, η θέση τους λίγο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο 


Η κίνηση αυτή μπορεί να αυξήσει την πίεση για ένα παρόμοιο φόρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία υποφέρει από τα υψηλότερα επίπεδα της παχυσαρκίας στην Ευρώπη.
Ξεκινώντας από αυτό το Σάββατο, οι Δανοί θα πληρώνουν επιπλέον 30 λεπτά σε κάθε συσκευασία του βουτύρου, 8P σε ένα πακέτο πατατάκια, και ένα επιπλέον 13p σε ένα κιλό κιμά, ως αποτέλεσμα του φόρου.
Ο φόρος αναμένεται να αυξηθεί περίπου 2,2 δισ. δανικές κορόνες (£ 140), και στη μείωση της κατανάλωσης των κορεσμένων λιπαρών από κοντά 10PC, και η κατανάλωση βουτύρου με 15pc.
«Είναι η πρώτη λίπος από φόρους", δήλωσε ο Μάικ Ρέινερ, Διευθυντής της Ομάδας Έρευνας Προαγωγής της Υγείας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο οποίος έχει μακρά εκστρατεία για φόρους επί των ανθυγιεινών τροφίμων.
«Είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Δεν είχαμε καμία πρακτικά παραδείγματα στο παρελθόν. Τώρα θα είμαστε σε θέση να δείτε τα αποτελέσματα για την πραγματική." Ο φόρος θα επιβάλλεται σε 2,5 ανά κιλό κορεσμένα λιπαρά και θα εισπράττονται στο σημείο πώλησης από τους χονδρεμπόρους προς τους λιανεμπόρους.