https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, September 27, 2011

Πρώτη μεταμόσχευση προσώπου της Αμερικής

Connie Culp received America's first face transplant.   

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες


«Δεν είναι το πρόσωπό μου, αλλά είμαι ευγνώμων που το έχω», λέει η Connie Culp από το Οχάιο, η οποία αποτελεί και την πρώτη ασθενή των ΗΠΑ που υπεβλήθη σε μεταμόσχευση προσώπου.

Η άτυχη γυναίκα δέχτηκε μια άγρια επίθεση από το σύζυγό της όταν αυτός την πυροβόλησε στο πρόσωπο. Έχοντας επιβιώσει από τον πυροβολισμό αλλά με ένα ολοκληρωτικά αλλοιωμένο πρόσωπο, η 48χρονη πλέον γυναίκα αποφάσισε να μιλήσει για τον τραγικό πυροβολισμό καθώς και για την επέμβαση που έκανε το 2008.


sive face transplant

A CT scan of Connie Culp's face before and after the transplant








Περιγράφοντας τη συγκλονιστική στιγμή που άλλαξε για πάντα τη ζωή της η ίδια είπε: «Θυμάμαι τα πάντα ακόμα κι αν οι γιατροί αδυνατούν να το πιστέψουν. Το θυμάμαι να σηκώνει το όπλο και να πατάει τη σκανδάλη. Είναι μια εικόνα που δε θα με εγκαταλείψει ποτέ. Είναι η στιγμή που όλα άλλαξαν για πάντα. Ωστόσο όταν επιβίωσα από τον πυροβολισμό ήταν ένα θαύμα, το ίδιο κι όταν επιβίωσα από την επέμβαση. Τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα, όμως η ζωή μου είναι πολύ καλύτερη τώρα».

Παρόλα αυτά η Connie παραδέχεται ότι εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τον πρώην σύζυγό της χωρίς όμως να έχει κάποια πρόθεση για επανασύνδεση.





Πλέον, με το νέο της πρόσωπο, η μητέρα δύο παιδιών αποφάσισε να επισκεφτεί για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια το μπαρ που διεύθυνε με τον πρώην σύζυγό της.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι παρόλο που μετά τον πυροβολισμό ο Culp έβαλε το όπλο στο στόμα του και πάτησε την σκανδάλη αποτυχάνοντας όμως να αυτοκτονήσει, αποκτώντας καιο ίδιος κάποια αντίστοιχα τραύματα.



Connie Culp wants to move on and watch her grandson grow up.

Read more: http://www.oprah.com/health/Connie-Culp-Americas-First-Face-Transplant/9#ixzz1ZBMkNwrt