https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, September 20, 2011

Ο τυφώνας Ρόκε διώχνει ένα εκατ. Ιάπωνες από τα σπίτια του



Συνοδεύεται από σφοδρές βροχοπτώσεις που δημιουργούν κινδύνους πλημμυρών και κατολισθήσεων
Ο τυφώνας Ρόκε διώχνει ένα εκατ. Ιάπωνες από τα σπίτια τους
Κάτοικοι της Ναγκόγια στην Ιαπωνία εγκαταλείπουν την πληγμμυρισμένη πόλη με υποδειγματική τάξη, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011. 
 
Να απομακρυνθούν αμέσως από τα σπίτια τους συνέστησαν σήμερα Τρίτη οι ιαπωνικές Αρχές σε τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους, λόγω του τυφώνα Ρόκε ο οποίος συνοδεύεται από σφοδρές βροχοπτώσεις που δημιουργούν κινδύνους πλημμυρών και κατολισθήσεων σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Το αίτημα για εκκένωση των επικίνδυνων ζωνών αφορά διάφορους δήμους, μεταξύ των οποίων αυτόν της Ναγκόγια, στην κεντρική Ιαπωνία, ο οποίος μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις συνέστησε σήμερα σε 1,1 εκατομμύριο κατοίκους της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Δύο άτομα αγνοούνται από τις πλημμύρες που έχουν προκληθεί εξαιτίας του τυφώνα.  Αλλες 200.000 πολίτες εκλήθησαν να κάνουν το ίδιο σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο Ρόκε είναι ο 15ος τυφώνας στην περιοχή της Ιαπωνίας φέτος. Στις αρχές του μηνός η τροπική καταιγίδα Τάλας προκάλεσε 100 θανάτους στο δυτικό τμήμα της Ιαπωνίας.

Ο Ρόκε προχωράει αργά, αλλά οι άνεμοί του φτάνουν τα 144 χιλιόμετρα την ώρα. Σήμερα το κέντρο του τυφώνα εξακολουθούσε να βρίσκεται νοτιοδυτικά του αρχιπελάγους στις 11:00 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία. Στις 10:00 ώρα Ελλάδος, ο τυφώνας κατευθυνόταν βορειοανατολικά με ταχύτητα 15 χιλιομέτρων την ώρα νότια της νήσου Κιούσου, πρόσθεσε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Αύριο Τετάρτη αναμένεται να διασχίσει μεγάλο μέρος του μεγαλύτερου ιαπωνικού νησιού Χονσού, από τα νοτιοδυτικά ή τα βορειοανατολικά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η οποία σημείωσε ότι ο τυφώνας θα περάσει επίσης από το Τόκιο.

ΠΗΓΗ