https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, September 19, 2011

Καλλιεργήστε στο σπίτι φύτρο σιταριού


Περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών Στο κέντρο του σπόρου του σιταριού, βρίσκεται το φύτρο. Το φύτρο είναι το τμήμα του σπόρου στο οποίο οφείλεται η ανάπτυξη του βλαστού.

Το φύτρο είναι η πηγή με πολλά θρεπτικά συστατικά (23 τον αριθμό) πρωτεΐνες βιταμίνες αφομοιώσιμα μεταλλικά άλατα ω-6 λιπαρά οξέα λίγες θερμίδες και λιπαρά και πολλά αντιοξειδωτικά.

Το φύτρο του σιταριού μπορείτε να το αγοράσετε από πολλά καταστήματα , αλλά μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας. Η κατανάλωση του γίνεται σε ωμές σαλάτες, σούπες , σε φαγητά.

Για την καλλιέργεια του:

Πλένουμε καλά τους σπόρους με χλιαρό νερό και τους βάζουμε , κατά προτίμηση, σε γυάλινο δοχείο, τους σκεπάζουμε με νερό για 6 ώρες. Κατόπιν τους ξεπλένουμε και τους βάζουμε πάλι στο γυάλινο δοχείο , όπου τους ραντίζουμε 2 με 3 φορές την ημέρα και με αυτόν τον τρόπο θα βλαστήσουν περίπου σε 6 μέρες.

Κατόπιν τους ξεπλένουμε πάλι καλά και είναι έτοιμα για κατανάλωση. Η κατανάλωση πρέπει να γίνει σε 3-4 μέρες το πολύ. Το φύτρο το διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο δοχείο σκεπασμένο.

Το δοχείο που φιλοξενεί τους σπόρους πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό μέρος.