https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, August 24, 2011

Tι άλλο θα ακούσουμε!«Να ανοίξουν αλβανικά σχολεία στην Ελλάδα»


 ‘Στην Ελλάδα, οι Αλβανοί αντιστοιχούν ένας προς εννέα κατοίκους και πρέπει να δημιουργηθούν αλβανικά σχολεία’


Τίρανα.
Η συμμαχία «Κόκκινο και Μαύρο» ανέλαβε το επόμενο βήμα στις εθνικιστικές προτεραιότητές της. Απαιτεί από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας τη χρηματοδότηση των Αλβανών μεταναστών και την αύξηση... των αλβανικών σχολείων, ιδιαίτερα στην Ελλάδα και την Τουρκία.


Η εθνικιστική ‘Ερυθρόμαυρη Συμμαχία’ σε σχετική της δήλωση αναφέρει ότι στην Ελλάδα  οι Αλβανοί αντιστοιχούν ένας προς εννέα κατοίκους και πρέπει στη χώρα αυτή να δημιουργηθούν αλβανικά σχολεία σε κάθε μεγάλη πόλη, όπως είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Κέρκυρα, η Κρήτη κλπ.

Η Συμμαχία απαιτεί την πραγματοποίηση τριών σημείων:

Την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα και την Άγκυρα καθώς και με κάθε άλλη κυβέρνηση για την δημιουργία αλβανικών σχολείων.

«Η κυβέρνηση της Αλβανίας και η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να ετοιμάσουν αμέσως τον προϋπολογισμό του 2012 και να συμπεριλάβουν ξεχωριστές δαπάνες για το άνοιγμα ορισμένων σχολείων στην Ελλάδα και την Τουρκία ή σε άλλες χώρες όπου έχουν ανάγκη εκπαίδευσης τα παιδιά των Αλβανών».

«Επίσης η αλβανική κυβέρνηση να εφαρμόσει το άρθρο 8 του Συντάγματος «περί προστασίας των δικαιωμάτων των Αλβανών, όπου και αν βρίσκονται ή ζουν.

Η Ελλάδα, παρότι διέρχεται  βαθιά οικονομική κρίση επιχορηγεί τα ελληνικά μειονοτικά σχολεία σε Χιμάρα, Κορυτσά και Αγίους Σαράντα», σημειώνει το αλβανικό εθνικιστικό κίνημα.
ΠΗΓΗ