https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, August 10, 2011

Κίνα: Νέες αιχμές κατά των ΗΠΑ για τα χρέη και τα ελλείμματα

 
Πρώτη δημόσια παρέμβαση του Τζιαμπάο μετά τις αναταραχές σε Ευρώπη και ΗΠΑ
Κίνα: Νέες αιχμές κατά των ΗΠΑ για τα χρέη και τα ελλείμματα
Ο Γουέν Τζιαμπάο ζήτησε «συντονισμό και υπεύθυνη πολιτική» κυρίως από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου.
Ο πρωθυπουργός της Κίνας έκανε σήμερα την πρώτη του δημόσια παρέμβαση για την παγκόσμια οικονομία μετά τις αναταραχές που έχουν δημιουργηθεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο Γουέν Τζιαμπάο, μετά την καθιερωμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ζήτησε «συντονισμό και υπεύθυνη πολιτική» κυρίως από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου.
«Ζητούμε από τις ισχυρότερες χώρες να εφαρμόσουν υπεύθυνη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική» τόνισε από το Πεκίνο επισημαίνοντας ότι η λύση για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών είναι η περιστολή των ελλειμμάτων και των χρεών.
Η χρονική συγκυρία της παρέμβασής του συμπίπτει με την ανακοίνωση της πορείας των τιμών στην κινεζική αγορά. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας ο πληθωρισμός αυξάνεται με ρυθμό 6,5% που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησής του ως αποτελεσματική καθώς «οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης και η τρέχουσα οικονομική συγκυρία κινούνται θετικά». Επεσήμανε ότι στόχος παραμένει ο περιορισμός των πληθωριστικών πιέσεων και η διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης σε υψηλά επίπεδα.