https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, June 14, 2011

Σου έκλεψαν τον υπολογιστή; Περίμενε την φωτογραφία του κλέφτη στο mail σου!


Μία κρυφή εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν φωτογραφίες από την κάμερα του υπολογιστή τους όταν αυτός κλαπεί.

Ο Joshua Kaufman, ένα βράδυ αφού γύρισε από τη δουλειά του, βρήκε το σπίτι του άνω κάτω. Διαρρήκτες είχαν μπει και κλέψει τα πράγματά του, μέσα σε αυτά και το ΜacΒook του. Η ιστορία μέχρι αυτό το σημείο είναι συνηθισμένη.
Ο Joshua είχε εγκαταστήσει στο Μac του μία εφαρμογή, ονόματι Hidden, η οποία ενεργοποιούσε την κάμερα και φωτογράφιζε τον κλέφτη κάθε φορά που αυτός άνοιγε τον υπολογιστή. Οι φωτογραφίες αυτές στέλνονταν με mail στον Joshua, ο οποίος με τη σειρά του τις έστελνε στην αστυνομία. Δεν σταμάτησε όμως εκεί!
Ανέβασε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο και έτσι ενημέρωνε όσους παρακολουθούσαν το blog του για την εξέλιξη της ιστορίας. Όποιος έμπαινε λοιπόν στο blog μπορούσε να δει φωτογραφίες από τον κλέφτη την ώρα που κοιμόταν, ή την ώρα που προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή (φωτό).
Πριν μερικές ώρες ο Joshua έγραψε στο twitter πως ο κλέφτης βρέθηκε.