https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, June 13, 2011

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Πλήττεται η εικόνα του - πιθανόν - πρώτου ομοφυλόφιλου προέδρου κράτους, από δηλώσεις του υπέρ της ‘κλασικής παιδοφιλίας’



ΔΟΥΒΛΙΝΟ – Ο ομοφυλόφιλος Ιρλανδός Γερουσιαστής David Norris, υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, παραπονέθηκε σε φιλο-ομοφυλοφιλικό έντυπο ότι είναι θύμα μιας «εκστρατείας λασπολογίας» καθώς τα τελευταία του σχόλια στα οποία εκφράζει την υποστήριξή του στην παιδεραστία ανασύρθηκαν και αναδημοσιεύτηκαν από τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό Magill, το 2002, Norris είπε, ότι ενώ ο ίδιος δεν είχε το «παραμικρό ενδιαφέρον για παιδιά, ή άτομα που είναι σημαντικά νεότερα από εκείνον», «δεν καταδικάζει απερίφραστα την ιδέα ενός μεγαλύτερου άνδρα που ‘εισαγάγει’ ένα ‘νεότερό άνδρα’ στην ‘ενήλικη ζωή’».
"Νομίζω ότι υπάρχει πλήρης και απόλυτη υστερία για αυτό το θέμα, και υπάρχει επίσης σύγχυση μεταξύ ... της παιδοφιλίας και της παιδεραστίας", είπε.
«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος θα μπορούσε να βρει τα παιδιά και των δύο φύλων να είναι στο ελάχιστο ελκυστικά σεξουαλικά ... αλλά από την άποψη της ‘κλασικής’ παιδεραστίας, όπως εφαρμοζόταν από τους Έλληνες, για παράδειγμα, όπου επρόκειτο για ένα μεγαλύτερο άνδρα που εισήγαγε ένα νεότερό του άνδρα στη ζωή των ενηλίκων, για αυτό κάτι μπορεί να ειπωθεί. Τώρα, πάλι, αυτό δεν είναι κάτι που αρέσει σε μένα.
"Παρά το γεγονός ότι, όταν ήμουν νεότερος, θα είχα απολαύσει ιδιαίτερα την προοπτική ενός μεγαλύτερης ηλικίας, ελκυστικού και ώριμου άντρα που θα με είχε υπό τις πτέρυγές του, και με αγάπη θα με εισήγαγε στη σεξουαλική πραγματικότητα, και θα μου συμπεριφέρονταν με αγάπη και θα με δίδασκε για τη ζωή."
Ο Norris έχει καταγγείλει ότι οι παρατηρήσεις αυτές ελήφθησαν έξω από το πλαίσιό της συνέντευξης και είπε ότι ήταν μέρος μιας "ακαδημαϊκής συζήτησης σχετικά με την κλασική Ελλάδα και την σεξουαλική δραστηριότητα, σε ένα ιστορικό πλαίσιο".
Σε μια συνέντευξη με το ραδιόφωνο RTE της Ιρλανδίας, πρόσθεσε, "Οι άνθρωποι θα πρέπει να με κρίνουν με βάση τη δράση μου ως δημόσιος λειτουργός, κατά τα τελευταία 35 χρόνια και για τους σκοπούς και τις εκστρατείες για τις οποίες έχω αγωνιστεί, και όχι για μια ‘ακαδημαϊκή συζήτηση’ με ένα δημοσιογράφο πάνω από το δείπνο".
Ο Norris στις προεκλογικές του εκστρατείες έχει στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στις πολιτικές του θέσεις για την σεξουαλική του ταυτότητα, λέγοντας ότι αν εκλεγεί, θα είναι ο πρώτος ομοφυλόφιλος επικεφαλή κράτους στο κόσμο.
Η συντάκτρια της συνέντευξης στο Magill, κριτικός εστιατορίων, Helen Lucy Burke, σχολίασε ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης "βρήκε μερικές από τις απόψεις του Νόρις για τα σεξουαλικά ζητήματα βαθύτατα ενοχλητικές. - Ιδίως όσον αφορά τη σεξουαλική επαφή με ανηλίκους"
Η Burke είπε ότι ο Νόρις είχε αντιρρήσεις ως προς οποιοδήποτε ισχυρισμό ότι ένα παιδί δεν μπορεί να είναι σε θέση να δώσει τη συγκατάθεσή του. «Το δικαίωμα της αδέσμευτης σεξουαλικής δραστηριότητας διέπεται από την αρχή της αμοιβαίας συναίνεσης, είναι η αντίληψη του Norris ως προς τον τρόπο που τα πράγματα θα πρέπει να είναι», είπε, «εκτός αν υπάρχει εκφοβισμός, παρενόχληση ή δωροδοκία».
«Δεν φαίνεται να ενέκρινε οποιαδήποτε ελάχιστη ηλικία ή να διαμαρτυρήθηκε για το αν ένα παιδί δεν είναι σε θέση να συναινέσει με επίγνωση".
Σύμφωνα με το Νόρις: «Ο νόμος στον τομέα αυτό θα πρέπει να δίνει σημασία στο θέμα της συναίνεσης και όχι της ηλικίας".
Η Burke συνέχισε: «Όταν ρώτησα για την αιμομιξία, δίστασε, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην περίπτωση των κοριτσιών θα μπορούσε να γίνει απαγόρευση, καθώς είναι πιθανό τα αποτέλεσμα της εγκυμοσύνης να είναι γενετικά ανεπιθύμητα".
Οι απόψεις του γερουσιαστή Νόρις απηχούν πλήρως σε ολόκληρη την αριστερή ‘φιλελεύθερη’ φιλο-ομοφυλοφιλική ατζέντα, καθώς και τη χρήση ανθρώπινων εμβρύων στην έρευνα. Το 2009, ενώ προωθείτο η καταστροφική έρευνα σε ανθρώπινα έμβρυα, σχολίασε σχετικά με τον ισχυρισμό ότι ένα ανθρώπινο έμβρυο είναι πρόσωπο, λέγοντας: "Κανείς δεν παίρνει ένα έμβρυο στο ζωολογικό κήπο ή στον κινηματογράφο ή στην εκκλησία. Ας είμαστε ρεαλιστές για αυτό. "
Τον Ιανουάριο, οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν να είναι επικεφαλής του αγώνα για την προεδρία, αλλά ο Henry McDonald του Guardian είπε ότι η αναδημοσίευση της συνέντευξης στο Magill έχει πλήξει σοβαρά τις πιθανότητες του Norris».
Κάποιοι φιλελεύθεροι και φιλο-ομοφυλόφιλοι φαίνεται, γενικά, να βρίσκονται σε σύγκρουση σχετικά με το θέμα της παιδεραστίας, με κάποιους να φωνάζουν – φτάνοντας στο σημείο να σχηματίσουν ένα βραχύβιο πολιτικό κόμμα στην Ολλανδία αφιερωμένο στο θέμα της παιδοφιλίας - να μειωθεί ή ακόμα και να καταργηθεί εντελώς η ηλικία της νόμιμης συγκατάθεσης για ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες.
Στη συγκέντρωση πέρυσι κατά την επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία του Πάπα Βενέδικτου XVI, οι αριστεροί /σεκουλαριστές ενορχήστρωσαν επίθεση κατά της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με το διάσημο αθεϊστή Δρ Richard Dawkins να βρίσκεται επικεφαλής, ζητώντας τη σύλληψη του Πάπα, για τη συνενοχή του στην κακοποίηση ανηλίκων από κληρικούς.
Αλλά ο Δρ Dawkins είχε ο ίδιος γράψει το 2006 το βιβλίο του «The God Delusion», υπερασπιζόμενος τους ομοφυλόφιλους που παρενοχλούν σεξουαλικά αγόρια που πάνε σχολείο ως «αβλαβείς». "Άλλοι έχουν σημειώσει ότι ζούμε σε μια εποχή υστερίας σχετικά με την παιδοφιλία, μια ψυχολογία όχλου που φέρνει στο νου το κυνήγι μαγισσών στο Σάλεμ το 1692», έγραψε.
Μια άλλη σημαντική φωνή κατά της παπικής επίσκεψης τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο γνωστός Βρετανός ομοφυλόφιλος ακτιβιστής Peter Tatchell, επιτέθηκε στον Βενέδικτο σε ντοκιμαντέρ του Channel 4, κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, ότι καλύπτει μέχρι και τα εγκλήματα των παιδεραστών ιερέων. Δύο εβδομάδες όμως μετά την προβολή της εκπομπής, ο Tatchell έγινε θέμα στις ειδήσεις και πάλι, όταν απαίτησε η ηλικία της συναίνεσης για τις ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές να μειωθεί στα 14.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή