https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, June 18, 2011

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ» ΑΥΡΙΟ


Για τέταρτη συνεχή Κυριακή, αύριο το κίνημα των Αγανακτισμένων δίνει πανευρωπαϊκό ραντεβού σε όλες τις μεγάλες πόλεις για να διαδηλώσει μαζικά κατά των νέων μέτρων λιτότητας και της ανεργίας. Σήμερα, πάντως, ένα καλλιτεχνικό χάπενινγκ εξέπληξε τους...
 «Αγανακτισμένους» που βρίσκονται για τρίτη συνεχή εβδομάδα στην πλατεία Συντάγματος.

Η κορυφαία σκηνοθέτις Αριάν Μνουσκίν και ο θίασό της, το «Θέατρο του Ήλιου» ανέβηκαν σήμερα το μεσημέρι την οδό Σταδίου και κατέληξαν στο Σύνταγμα όπου έχουν στήσει τις σκηνές τους οι Αγανακτισμένοι.

Οι ηθοποιοί κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Οταν η Τάξη είναι αδικία, η αταξία είναι η απαρχή της δικαιοσύνης» (Ρομέν Ρολάν) ή « Η ελπίδα δεν θα μπει στο ανάκτορο του φόβου» ή «Με το χρήμα έχουμε τα πάντα εκτός από ήθος και πολίτες».

Κρατούσαν, επίσης, μια λευκοφορεμένη κούκλα στην οποία έπεφταν πάνω της μαύρα κοράκια.

Επίσης μια ζυγαριά που προσφανώς συμβόλιζε τη δικαιοσύνη.
Η Αριάν Μνουσκίν παρακολουθούσε εδώ και μήνες τις αντιδράσεις του κόσμου στις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, όπως παρουσιάζονται από τα μέσα ενημέρωσης, και η επιθυμία της ήταν να βρεθεί κοντά στους διαδηλωτές.

Όπως έχει δηλώσει «η πιθανότητα να αλλάξω τον κόσμο μού φαίνεται δυνατή μέσα από το θέατρο».

Μερικές ώρες αργότερα στις 7 το απόγευμα θα παρουσιάσει την παράσταση «Οι Ναυαγοί της Τρελής Ελπίδας (Αυγές)» στο Athens Metropolitan Expo.
Με συνθήματα κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και υπέρ της αυτοοργάνωσης των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στην Ομόνοια το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ (Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου).
Στην ομιλία του ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κατηγόρησε την κυβέρνηση και το «ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα», όπως το χαρακτήρισε, ότι με την πολιτική τους ευνοούν «τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των μονοπωλίων».
Εξέφρασε την αντίθεσή του με την πολιτική της συναίνεσης και ζήτησε από τους εργαζόμενους να ενωθούν, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις, «για να ανατραπεί ο αντιδραστικός συσχετισμός».
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή μέσω της οδού Σταδίου.
Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ έγιναν και σε άλλες 54 πόλεις σε όλη την Ελλάδα
Οι πολίτες που συγκεντρώνονται περισσότερο από τρεις εβδομάδες στο Σύνταγμα έχουν δώσει για την Κυριακή ένα ακόμη πανευρωπαϊκό ραντεβού, το τέταρο στη σειρά για να διαδηλώσουν μαζικά κατά των άδικων, όπως υποστηρίζουν μέτρων λιτότητας και της συνεχούς αύξησης της ανεργίας, κυρίως, των νέων.


Παράλληλα, το βράδυ της Κυριακής πολίτες από τη Σπάρτη έχουν προγραμματίσει να ξεκινήσουν με τα πόδια από το άγαλμα του Λεωνίδα με προορισμό την Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος, όπου εκτιμούν ότι θα φτάσουν την Τρίτη.