https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, June 20, 2011

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: 9 στις 10 νέες θέσεις εργασίας πάνε στους μετανάστες. "Τεμπέληδες" και οι Βρετανοί



Σχεδόν εννέα στις δέκα θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν μετά από τις εκλογές πήγαν στους μετανάστες, όπως αποκάλυψε ο ‘τσάρος της φτώχειας’ του κυβερνητικού Συνασπισμού.

Ο πρώην υπουργός των Εργατικών, Frank Field, προσλήφθηκε για να παρέχει συμβουλές στην κυβέρνηση το περασμένο έτος, (ο πρώτος εργατικός στην κυβέρνηση Συνασπισμού) επέκρινε τα σχέδια του Ντέιβιντ Κάμερον για την μεταρρύθμιση της πρόνοιας, ότι δεν ήταν αρκετά ριζοσπαστική - επειδή δεν τιμωρούνται οι απρόθυμοι για εργασία ή ανταμείβονται εκείνοι που συνέβαλαν στο Εθνικό Ασφαλιστικό Σύστημα.
Είπε επίσης ότι πιστεύει πως το κοινό ήθελε αυστηρότερες κυρώσεις που θα ανάγκαζαν τους μακροχρόνια ανέργους να επιστρέψουν στην εργασία.
Ο κ. Field απέρριψε προτάσεις για την απλούστευση του συστήματος των οφελών, ως τίποτα περισσότερο από μια «προσέγγιση του Γκόρντον Μπράουν με ταχύτητα».
«Καλοί, αξιόπιστοι άνθρωποι που έχουν δουλέψει σκληρά και έχουν καταβάλλει NI (National Insurance) θα πρέπει να βοηθηθούν περισσότερο από όσους δεν έχουν, είπε.
Στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από τον κ. Field δείχνουν ότι κατά το πρώτο έτος του Συνασπισμού, το 87 τοις εκατό των 400.000 νέων θέσεων εργασίας έχουν πάει στους μετανάστες, επειδή οι Βρετανοί είναι ‘πολύ τεμπέληδες για να κυνηγήσουν την εργασία’.
Το ανησυχητικό για τον κ. Κάμερον, είναι ότι το ποσοστό των νέων θέσεων εργασίας που πάνε στους μετανάστες, είναι στην πραγματικότητα υψηλότερο τώρα από ότι ήταν στο τελευταίο έτος των Εργατικών στην εξουσία.
Αλλά οι προσπάθειές του να ασχοληθεί με το πρόβλημα έχει σε κάποιο βαθμό ανατραπεί από τον Υπουργό Επιχειρήσεων, Vince Cable, ο οποίος αντιτίθεται στον περιορισμό της μετανάστευσης.
Σε ένα άρθρο για την Daily Telegraph, ο κ. Field είπε: «Φοβάμαι ότι, στις επόμενες εκλογές, θα εξακολουθούμε να κάνουμε την ίδια συζήτηση για την μεταρρύθμιση της πρόνοιας, όπως είχαμε κάνει κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια."
Και είπε ότι οι αυστηρότερες κυρώσεις ήταν αναγκαίες για να πιεστούν να δουλέψουν εκείνοι που αρνήθηκαν θέσεις εργασίας για τις οποίες πίστευαν ότι «ήταν κατάλληλες μόνο για τους μετανάστες».
Ο κ. Field είπε: «Αυτή η ομάδα υπότροπων, άνεργων αιτούντων γνωρίζουν από προηγούμενη εμπειρία ότι οι κυβερνήσεις τους αφήνουν μόνους τους".
Ο Iain Duncan Smith, Υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, έχει παρουσιάσει τα σχέδια για την απλοποίηση οφελών σε μια ενιαία παγκόσμια μονάδα που έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίσει ότι εκείνοι που εργάζονται είναι πάντα σε καλύτερη θέση.
Χθες το βράδυ, μια πηγή κοντά στον κ. Duncan Smith δήλωσε ότι τα στοιχεία για τους μετανάστες εργάτες ήταν κληρονομιά των Εργατικών.
Η πηγή δήλωσε: «Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέους ανατολικοευρωπαίους που έρχονται εδώ για δουλειά, είναι σημαντικό ότι οι Βρετανοί έχουν τις δεξιότητες για να τους ανταγωνιστούν.
Εκεί ο πρώην υπουργός των Εργατικών Frank Field, λέει σε συνέντευξη ότι οι Βρετανοί θα συνεχίσουν να τίθενται εκτός εργασίας, αν η μετανάστευση παραμείνει στα επίπεδα που βρισκόταν επί κυβέρνησης Εργατικών, της οποίας η μεταναστευτική πολιτική, ήταν αυτή των ‘ανοιχτών θυρών’".
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή