https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, June 20, 2011

Σε φυλάκιση 35 ετών και βαρύ πρόστιμο καταδικάστηκε ο Μπεν Αλι


Ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας, που δικάστηκε ερήμην, καλείται να πληρώσει 46 εκατ. ευρώ
Σε φυλάκιση 35 ετών και βαρύ πρόστιμο καταδικάστηκε ο Μπεν Αλι 
Δικαστήριο στην Τυνησία καταδίκασε ερήμην τον πρώην πρόεδρο της χώρας Ζιν ελ-Αμπιντίν Μπεν Αλί και τη σύζυγο του σε ποινή φυλάκισης 35 ετών για κλοπή και παράνομη κατοχή χρημάτων και κοσμημάτων μεγάλης αξίας.

Επιπλέον το δικαστήριο αποφάσισε να καταβάλουν πρόστιμα ύψους 91 εκατομμυρίων δηναρίων (46 εκατ. ευρώ).

Για τον πρώην πρόεδρο και τη σύζυγο του Λέιλα Τραμπέλσι, ανακοίνωσε το δικαστήριο, εκκρεμεί η απόφαση για παράνομη κατοχή όπλων και ναρκωτικών. Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 30 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η δίκη ολοκληρώθηκε μόλις σε μία ημέρα.

Τα χρήματα, τα όπλα, τα ναρκωτικά αλλά και αρχαιολογικά ευρήματα είχαν όλα βρεθεί σε μία από τις βίλες του Μπεν Αλι με τις εικόνες από τα κατασχεθέντα να προκαλούν δυσάρεστη εντύπωση στους Τυνήσιους.

Μετά την λαϊκή εξέγερση στο τέλος του 2010 που κορυφώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, ο Μπεν Αλι κατέφυγε στην Σαουδική Αραβία, η οποία δεν απάντησε στο αίτημα για την έκδοση του στην Τυνησία.

Μέσω δικηγόρου του ο 74χρονος πρώην πρόεδρος πριν την έναρξη της εκδίκασης αρνήθηκε τις κατηγορίες και χαρακτήρισε τις δίκες παρωδίες.