https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, May 25, 2011

Αγανακτισμένοι

Αγανακτισμένοι – links εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις!

Guardian: “Αν οι Έλληνες αρνηθούν το χρέος τους δε θα χάσουν οι ίδιοι, αλλά οι τράπεζες σε Γερμανία και Γαλλία…”

Προ καιρού, με το επιχείρημα ότι μία στάση πληρωμών θα οδηγούσε στην κατάρρευση της Ελλάδος, οι μνημονιακοί (κυβέρνηση και δεκανίκια) δικαιολόγησαν την υπερψήφιση του Μνημονίου και την τελική, αιματηρή επιβολή της δανειακής σύμβασης-ταφόπλακας εις βάρος της Ελλάδος. Να όμως που ο χρόνος έρχεται και δικαιώνει τους σώφρονες και καταρρίπτει τις θεωρίες των απατεώνων και ξενόδουλων πολιτικών.
Μια έκθεση των οικονομολόγων του ΔΝΤ (ακόμα και οι δικοί τους, τους γειώνουν), που επικαλείται σε άρθρο της η εφημερίδα
Guardian, δείχνει ότι αντίθετα με όσα διατυμπανίζουν σήμερα τα δεκανίκια, η στάση πληρωμών από ένα κράτος κάθε άλλο παρά αυτοκτονία μπορεί να αποτελεί. Στη συγκεκριμένη ανάλυση οι ως άνω οικονομολόγοι έβαλαν στο μικροσκόπιό τους χρεοκοπίες κρατών ή επεισόδια που χαρακτηρίστηκαν ως χρεοκοπία και κατέληξαν ότι τα κόστη μιας αθέτησης (στάσης) πληρωμών διαρκούν το πολύ ένα με δύο χρόνια και σχεδόν ποτέ δεν ανιχνεύονται επιπτώσεις πέραν αυτού του χρονικού διαστήματος στις εθνικές οικονομίες.
Το ζουμί της υπόθεσης, όμως, κρύβεται στο επιμύθιο της έρευνας: από την άρνηση πληρωμής του χρέους δε χάνουν τα κράτη και οι λαοί. Χάνουν μόνο οι τοκογλύφοι και οι πολιτικοί που τα έχουν βρει μαζί τους. Στην περίπτωση της Ελλάδος, η
Guardian αναφέρει ρητά το αυτονόητο: “Αν οι Έλληνες αρνηθούν το χρέος τους δε θα χάσουν οι ίδιοι, αλλά οι τράπεζες σε Γερμανία και Γαλλία”. Και μαζί με αυτές θα πάνε στον αγύριστο και οι πολιτικάντηδες που επέβαλαν στον ελληνικό λαό το εθνοκτόνο Μνημόνιο.
http://peripatris.blogspot.com/2011/05/guardian.html#ixzz1NNY5BXxw

 

Η Επανάσταση των νέων ξεκίνησε!

Οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι στέλνουν το μυνημά τους μέσω της σελίδας τους στο facebook που αριθμεί πάνω απο 360.000 μέλη και στέλνουν το μήνυμα σε όλη την Ευρώπή...

Miles de griegos y griegas están ahora mismo tomando las plazas de sus ciudades! En la imagen, una vista del parlamento en Atenas en estos momentos.

Χιλιάδες Έλληνες σε όλα τα κεντρικά σημεία των πόλεων αναφέρουν!

https://www.facebook.com/democraciarealya?sk=wall

 

 

 

 

 

Αγανακτισμένοι – links εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις!

Μέσα σε μια μέρα από τα πρώτα κλικ και το πρώτο κείμενο στη σελίδα της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας...
έγινε διασπορά και έσκασαν εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις! Το κίνημα των Αγανακτισμένων Πολιτών καλεί σε ειρηνικές διαδηλώσεις, χωρίς διοργανωτές, κόμματα, καπέλα, σημαίες και διαφορές! Μέχρι αυτή την ώρα παίζουν αυτά τα λινκς, αν γνωρίζει και κάποιος άλλος, προσθέτει από κάτω!




ΑΘΗΝΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΤΡΑ

ΒΟΛΟΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΛΑΡΙΣΑ

ΧΙΟΣ

ΚΟΖΑΝΗ

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΣΗΤΕΙΑ

ΣΑΜΟΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΛΑΜΙΑ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΣΕΡΡΕΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ

ΞΑΝΘΗ

ΧΑΝΙΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΦΛΩΡΙΝΑ

Για «κατάλυση της δημοκρατίας» μιλούν οι FT

«Η πολιτική για την Ελλάδα και την Πορτογαλία χαράσσεται αλλού»

Η γερμανική έκδοση των Financial Times δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Αναγκαστική παύση για τη δημοκρατία» και υπότιτλο «Στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα οι πολίτες δεν έχουν πλέον άλλη επιλογή – Η πολιτική χαράσσεται αλλού».

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τη «συνταγή» θεραπείας της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης, όμως όπως υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου «Ο Σαμαράς έχει ένα μικρό πρόβλημα: Η ΕΕ και το ΔΝΤ μάλλον θα τον αναγκάσουν να υποστηρίξει την πολιτική της κυβέρνησης. Γιατί προϋπόθεση για τη συνέχιση εκταμίευσης της δανειακής βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι η διακομματική συναίνεση. Στην τελευταία σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, όλοι συμφώνησαν ότι οι πολιτικές τύχες της χώρας εξαρτώνται κυρίως από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας όμως διαρκεί μέχρι το 2015, άρα και πέρα από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Γι’ αυτό οι δανειστές θέλουν να διασφαλίσουν μακροπρόθεσμη συναίνεση».

Οι FT παρατηρούν ότι ο Σαμαράς μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αλλά δε θα έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει διαφορετική πολιτική, καθώς τα βασικά στοιχεία αποφασίζονται στις Βρυξέλλες, στη Φραγκφούρτη και στην Ουάσιγκτον. Το ίδιο περιορισμένη είναι η δημοκρατία και στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, που επίσης λαμβάνουν μεγάλα δάνεια, αναφέρει η εφημερίδα.

Οι διεθνείς οργανισμοί επεμβαίνουν όλο και πιο «βαθιά σε εσωτερικές υποθέσεις των κρατών και παρακάμπτουν τη λογική της κρατικής κυριαρχίας», γράφει ο πολιτειολόγος Michael Zürn. Ειδικά στην Αθήνα, όπου γεννήθηκε για πρώτη φορά πριν από 2000 χρόνια η δημοκρατία, η αρχή της δημοκρατίας έχει παύσει να υφίσταται…

Και καταλήγει, «το μήνυμα των αγορών ήταν σαφές: Δεν επιτρέπεται να αλλάξει κάτι στην πολιτική λιτότητας των Σοσιαλιστών. Δεν είναι απορίας άξιο, λοιπόν, που το νέο ισπανικό κίνημα διαμαρτυρίας απαιτεί μια ριζικά νέα αρχή. Τα ελληνικά συνδικάτα προγραμματίζουν ήδη την επόμενη γενική απεργία. Αλλά δεν μπορεί κανείς απεργώντας να σταματήσει τη λειτουργία του Ταμείου διάσωσης και των χρηματαγορών».

Το προφίλ του ανθρώπου που ρίχνει τους Έλληνες στην εξαθλίωση για να εκποιήσει την πατρίδα ενώ ο ίδιος απολαμβάνει την χλιδή του αυλικού.







Σε 30 λεπτά   οι Έλληνες διαμαρτύρονται… αλά ισπανικά

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 18:00

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 6 το απόγευμα σε κεντρικά σημεία διαφόρων πόλεων της ελληνικής επικράτειας. Οι «Αγανακτισμένοι της 25ης Μαΐου» Έλληνες οργανώθηκαν μέσω Facebook και σε χρόνο ρεκόρ απάντησαν θετικά για συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τις προσκλήσεις που απαντήθηκαν θετικά σήμερα το απόγευμα η πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα αναμένεται να «γεμίσει» με περισσότερους από 26.000 διαδηλωτές.

Στη Θεσσαλονίκη 22.728 πολίτες (μέχρι λίγο μετά τις 4) έχουν δώσει ραντεβού μπροστά από το σύμβολο της πόλης, το Λευκό Πύργο, ενώ στην Πάτρα έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διαμαρτυρία περισσότερα από 6.000 άτομα.
«Αγανακτισμένοι» πολίτες θα βγουν σε κεντρικά σημεία και στα Χανιά, το Ηράκλειο, τα Γιάννενα, τη Λάρισα, το Βόλο, τη Λαμία και την Κέρκυρα.

Η συμμετοχή μέσα από τους διαδικτυακούς τόπους ξεπερνά κάθε προηγούμενο με σημείο αναφοράς ένα ειρηνικό κίνημα που θέλει να φωνάξει σε όλους τους τόνους ότι «Οι Έλληνες δεν κοιμούνται…».

Το ραντεβού είναι στις 18:00…