https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, May 30, 2011

«Φτιάχνει ταλέντα και χτίζει ομάδες»

Θέλει Λάζλο Μπόλονι ο ΠΑΟΚ

Ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ για τη θέση του προπονητή είναι και παραμένει ο Λάζλο Μπόλονι. Ο Ντομινίκ Ντ’ Ονόφριο και ο Πιέρ Ντρεοσό χαρτογραφούν τον Ρουμάνο προπονητή και αναλύουν τον τρόπο της δουλειάς του και τις ικανότητές του.

Με τα καλύτερα λόγια έχει μιλήσει για τον Λάζλο Μπόλονι ο Ντομινίκ Ντ’ Ονόφριο, πρώην αθλητικός διευθυντής της Σταντάρ Λιέγης και νυν προπονητής της Βελγικής ομάδας: «Ο Μπόλονι είναι ένας από τους ελάχιστους προπονητές που τους αρέσει να χτίζουν, να μετατρέπουν ταλέντα σε μεγάλους παίκτες, να δημιουργούν ομάδες από το μηδέν και παρόλα αυτά να διατηρούν την ομάδα από πλευράς αποτελεσμάτων στο πιο υψηλό επίπεδο. Έχει εκπληκτική αυτοπεποίθηση στις ικανότητες του. Είναι από μόνος του ένας οδηγός επιτυχίας. Είναι μία προσωπικότητα που σκέφτεται το ποδόσφαιρο στην ολότητα του. Γενικά σε όλους τους τομείς και με βάθος χρόνου. Δεν κοιτάζει απλώς το επόμενο αποτέλεσμα. Είναι ένας χαρισματικός τεχνικός, όμως οι επιτυχίες του με την Σταντάρ δεν μας επέτρεψαν να τον κρατήσουμε, αφού όπως ήταν λογικό είχε πιο δελεαστικές προτάσεις».

Όσο για τον Πιέρ Ντρεοσό, γενικό διευθυντή της Ρεν που επίσης μίλησε για τον Μπόλονι, τόνισε τα εξής: «Όταν ήταν αυτός προπονητής στην ομάδα μας, είχαμε τον πρώτο σκόρερ (Φράι), τον πρώτο σε ασίστ στο πρωτάθλημα (Μοντερούμπιο), παίζαμε την καλύτερη μπάλα. Αν αυτό λέγεται αμυντικογενής τεχνικός, τότε τι να πω; Σε προσωπικό επίπεδο είναι κάποιος που χρειάζεται να νιώθει ότι τον εμπιστεύονται πλήρως για να δουλέψει. Δεν πρόκειται να σου ανοιχτεί εύκολα και βάζει προστατευτικές μπάρες στις σχέσεις του με τους παίκτες. Δεν είναι αυτός που θα βγει για ένα ποτό για να γιορτάσει με τους παίκτες μια μεγάλη νίκη».

πηγή: gazzetta