https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, May 30, 2011

Φόβοι για επανάληψη της ελληνικής τραγωδίας


Ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος της αντιπολίτευσης στην Πορτογαλία Πέντρο Πάσους Κοέλιου έδωσε έναν δραματικό τόνο στη...
σημερινή του ομιλία, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο μίας «τραγωδίας» στα ελληνικά πρότυπα σε περίπτωση νίκης του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Στην προεκλογική του ομιλία στα βόρεια της χώρας ο Πάσους Κοέλιου ζήτησε επανειλημμένως από τους ακροατές του «να προσέξουν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα».
 «Είναι πολύ σοβαρό» τόνισε. «Δεν μπορούμε να διαπράξουμε το σφάλμα που έγινε σε άλλες χώρες, οι οποίες αναγκάσθηκαν να προσφύγουν σε εξωτερική βοήθεια», τόνισε ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) στην Πόντε ντε Λίμα, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της ομιλίας του που αναπαράγουν τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης.
 «Φαντασθείτε τι μπορεί να συμβεί σε αυτήν τη χώρα (την Ελλάδα), σε όλον αυτόν τον κόσμο που έχει θυσιασθεί και που βλέπει τις θυσίες του να κινδυνεύουν επειδή η κυβέρνησή του δεν υπήρξε ικανή να κάνει όσα του είχε υποσχεθεί», τόνισε ο δεξιός πολιτικός.
«Εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αυτό δεν θα είναι βέβαια καλό για την Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα θα είναι μία τραγωδία για τους Έλληνες», προειδοποίησε.
 «Δεν μπορούμε να διατρέξουμε τον ίδιο κίνδυνο, να συμβεί το ίδιο στην Πορτογαλία εκείνο που συμβαίνει σε χώρες που έχουν κακές κυβερνήσεις», τόνισε ο Πάσους Κοέλιου.
 Κρίνοντας ως «άκρως απαραίτητο να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στη χώρα εκείνοι που μας δάνεισαν χρήματα, οι αγορές δίχως τις οποίες δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε στη συνέχεια», ο Πάσους Κοέλιου διαβεβαίωσε πως η Πορτογαλία «θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», αλλά «για να γίνει αυτό, χρειάζεται μία ικανή και επιδέξια κυβέρνηση».
 Σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, το PSD φέρεται ικανό να επικρατήσει με βραχεία κεφαλή των Σοσιαλιστών (PS) του Ζοζέ Σόκρατες.