https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, May 19, 2011

Έτσι τιμωρεί η παγκόσμια κυβέρνηση!



Ανάμεσα σε προαγωγούς, εμπόρους ναρκωτικών και δολοφόνους και υπό συνεχή παρακολούθηση ανά 15 λεπτά για το φόβο μήπως αυτοκτονήσει, πέρασε την τρίτη νύχτα της κράτησής του ο Ντομινίκ Στρος-Καν.Για λόγους ασφαλείας, τοποθετήθηκε σ' ένα κελί 13 τετραγωνικών μέτρων των φυλακών Ράικερς που σχεδιάστηκε για κρατουμένους οι οποίοι πάσχουν από μεταδοτικές ασθένειες. Ο κατηγορούμενος με τον αριθμό 1225782 είναι υγιής, αλλά προτιμήθηκε η δυτική πτέρυγα των φυλακών γιατί τον κρατά απομονωμένο από τους άλλους 11.000 τροφίμους των φυλακών, οι οποίοι, κατά την αστυνομία, θα μπορούσαν να του επιτεθούν προκειμένου να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας. 

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ πήρε ένα διαφορετικό πρωινό από εκείνο που του σέρβιραν στην 3.000 δολαρίων σουίτα που είχε κλείσει στο ξενοδοχείο «Sofitel» της Νέας Υόρκης. Αρκέστηκε σε χυμό μήλου, δημητριακά, δύο φέτες ψωμί και καφέ. Εχει προβλεφθεί να φυλάσσεται όλο το 24ωρο -ακόμη και όταν αποφασίσει να βγει από το κελί του- και δεν θα συναναστρέφεται με άλλους συγκρατουμένους του, των οποίων 90% είναι μαύροι και 90% δεν έχουν τελειώσει το Λύκειο. 

«Δεν είναι μέλος συμμορίας» 
Από τον κανονισμό λειτουργίας υποχρεώνεται να ξυπνάει στις 6 το πρωί, ενώ τα φώτα στο κελί του σβήνουν στις 11 το βράδυ. Πολλοί κρατούμενοι, αν δείξουν καλή διαγωγή, απολαμβάνουν μία επί πλέον ώρα ψυχαγωγίας. 
Ο Στρος-Καν παρέλαβε προχθές τα είδη προσωπικής υγεινής που προβλέπονται και ενημερώθηκε ότι τα γεύματα θα σερβίρονται μέσα στο κελί. Θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μπιφτέκια γαλοπούλας, λαχανικά και φέτες ψωμί. 
Παράλληλα, υποβλήθηκε σε ψυχολογικό και σωματικό έλεγχο. Οι δεσμοφύλακες ήλεγξαν αν... έχει στο σώμα του τατουάζ -έλεγχος τυπικός και αναγκαίος, για να εξακριβωθεί αν είναι μέλος συμμορίας... Επίσης, του επιτράπηκε να φορά τα ρούχα του και να διαβάζει τις εφημερίδες και τα δικά του βιβλία. 
Το συγκρότημα των φυλακών Ράικερς βρίσκεται σε ένα νησί δίπλα στο αεροδρόμιο «Λα Γκουάρντια» και επικοινωνεί με το Κουίνς μέσω μιας γέφυρας. Κτίστηκαν το 1930 και είναι από τις 10 χειρότερες φυλακές των ΗΠΑ γιατί οι συμμορίες έχουν τον πρώτο λόγο στη λειτουργία τους, ενώ εκεί εκτίουν τις ποινές τους κατηγορούμενοι για βαριά αδικήματα. Το μέρος έχει γίνει πολλές φορές τόπος γυρισμάτων για τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες και ντοκιμαντέρ. 
Ο Στρος-Καν θα παρεμείνει στις φυλακές Ράικερς μέχρι την επόμενη Παρασκευή έως ότου οδηγηθεί και πάλι μπροστά στο δικαστήριο για μια ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, στην οποία οι 16 ένορκοι αναμένεται να αποφασίσουν εάν είναι αθώος ή ένοχος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται. 

ΠΗΓΗ