https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJvaEY_xA9P4w0pNB4u5WjtbGLfKIv0q4VkXF1P3D3Z-L6z5RpOPg2k5XzZ4SW8aXYLTtz9rqwMWUqHMp2kOtrIZvazEt6GU_LEVqRI6bYPLCHJQvQuqv4RNRpbogTvDZFXkwOvP0NtRs/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, May 18, 2011

Συνταγή της Ημέρας!

Συνταγή της Ημέρας!
Πατατοσαλάτα με τόνο και σάλτσα αντσούγιας
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά: 
 
3 μεγάλες φρέσκες πατάτες
4 αντσούγιες (κονσέρβας)
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα (ή διαίτης)
Χυμό από 1 λεμονι
3 φλιτζάνια μαρούλι, κομμένο με το χέρι
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κονσέρβες (185γρ/μία) σε νερό

Προετοιμασία:
Βράζουμε τις πατάτες για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τις βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το dressing. Με ένα πιρούνι πολτοποιούμε τις αντσούγιες και ανακατεύουμε με την μαγιονέζα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε με το χέρι το μαρούλι και το τοποθετούμε σε μεγάλη σαλατιέρα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες και τα προσθέτουμε  όλα μαζί στην σαλατιέρα. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το τόνο στην σαλατιέρα και περιχύνουμε τα υλικά στη σαλατιέρα με το ντρέσσινγκ και ανακατεύουμε καλά τα υλικά όλα μαζί.
Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σερβίρετε την πατατοσαλατα σας κρύα. Καλή Όρεξη!