https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, April 30, 2011

Επίσημη υποστήριξη βιντεοκλήσεων στο Android 2.3.4. (Βίντεο)



Δίνοντας ένα τέλος στη σαπουνόπερα που λέγεται «Βιντεοκλήσεις στο Android», η Google ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά την επίσημη υποστήριξη βιντεοκλήσεων στην επόμενη έκδοση του Android που θα είναι η 2.3.4, αρχικά για τους κατόχους του Nexus S smartphone από τη Samsung..

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα ελάχιστες ήταν οι εφαρμογές όπου έδιναν αυτή τη δυνατότητα όπως το Qik, χωρίς μάλιστα την υποστήριξη κλήσεων από άλλες πλατφόρμες. Οι βιντεοκλήσεις θα διεξάγονται μέσα από νέα έκδοση της εφαρμογής Google Talk ενώ θα υπάρχει δυνατότητα διεξαγωγής και απλών φωνητικών κλήσεων. Ανοίγοντας την εφαρμογή ο χρήστης θα ενημερώνεται άμεσα για το ποιες από τις επαφές του στην υπηρεσία είναι Online και αν έχουν δυνατότητα πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων. Οι κλήσεις θα μπορούν να γίνονται μεταξύ χρηστών που βρίσκονται όχι μόνο σε συμβατό android smartphone αλλά και σε υπολογιστή PC/Mac, ακόμα και σε tablet με εγκατεστημένο το Android 3.0 Honeycomb. Επιπλέον δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός και έτσι όλες οι κλήσεις θα μπορούν να γίνονται και μέσω 3G δικτύων εκτός βέβαια από ασύρματα δίκτυα.

Οι πρώτοι που θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το πολυαναμενόμενο χαρακτηριστικό, είναι οι κάτοχοι του smartphone Nexus S μέσα από αναβάθμιση ΟΤΑ (over the air) για την οποία θα ενημερωθεί αυτόματα ο κάτοχος του κινητού. Η Google αναφέρει ότι οι υπόλοιπες συσκευές που τρέχουν την έκδοση Android 2.3+, θα λάβουν επίσης την αναβάθμιση κάποια στιγμή στο μέλλον.






Πηγή