https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJvaEY_xA9P4w0pNB4u5WjtbGLfKIv0q4VkXF1P3D3Z-L6z5RpOPg2k5XzZ4SW8aXYLTtz9rqwMWUqHMp2kOtrIZvazEt6GU_LEVqRI6bYPLCHJQvQuqv4RNRpbogTvDZFXkwOvP0NtRs/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, April 13, 2011

Οι 10 πληγές του Φαραώ και η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης!



Σύμφωνα με ομάδα επιστημόνων από διάφορους κλάδους, οι βιβλικές πληγές, που έπληξαν την Αρχαία Αίγυπτο, δεν ήταν αποτέλεσμα της "Θείας οργής" αλλα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης και μίας ηφαιστειακής έκρηξης!

Η ομάδα ερευνητών αρχαιολόγων, κλιματολόγων και θρησκειολόγων που είχαν πριν από καιρό κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις, έρχονται τώρα με αναλυτικότερα στοιχεία από πραγματικές φυσικές καταστροφές, στις οποίες οφείλονται οι δέκα πληγές της Αιγύπτου!

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως οι πληγές εμφανίστηκαν στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου κατά την περίοδο της βασιλείας του Φαραώ Ραμσή του Β’Α. Αυτός μάλλον ήταν και ο λόγος που η πόλη εγκαταλείφθηκε πριν από περίπου 3.000 χρόνια.

Οι διαφωνίες!
Από την πρώτη στιγμή που δόθηκαν στην δημοσιότητα οι επιστημονικές εξηγήσεις των 10 "πληγών", υπήρξαν και έντονες διαφωνίες. Ο Robert Miller, καθηγητής της Παλαιάς Διαθήκης, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής, ήταν απόλυτος: "Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να πιστέψω πως όλες οι πληγές προκλήθηκαν από φυσικά αίτια. Γιατί τελικά το βασικό ζητούμενο είναι πως το ανθρώπινο είδος δεν προήλθε από την Αίγυπτο και από τις φυσικές καταστροφές. Είμαστε δημιούργημα του Θεού, μην το ξεχνάμε αυτό."

Πληγή πρώτη: η μετατροπή των νερών του Νείλου σε αίμα.
Οι κλιματολόγοι, μελετώντας το αρχαίο κλίμα της εποχής, ανακάλυψαν μία δραματική μεταβολή στην περιοχή, η οποία συντελέστηκε ακριβώς την ίδια περίοδο. Συγκεκριμένα βρήκαν πως η βασιλεία του Ραμσή συνέπεσε με ένα ζεστό και υγρό κλίμα, αλλά μετά το κλίμα μεταβλήθηκε σε μία ξηρή περίοδο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτή η μεταβολή του κλίματος ήταν η αιτία για την πρώτη πληγή, η οποία περιγράφεται στη Βίβλο ως η μετατροπή των νερών του Νείλου σε αίμα. Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες είχαν σαν αποτέλεσμα την ξηρασία του χειμαρρώδη ποταμού Νείλου, πηγή ζωής για την Αίγυπτο, και τη μετατροπή του σε ένα λασπώδες ρυάκι.

Ο Δρ. Stephan Pflugmacher, βιολόγος στο γερμανικό Ινστιτούτο Οικολογίας του Νερού και Αλιείας της Ενδοχώρας, πιθανολογεί ότι η βιβλική περιγραφή θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα μίας τοξικής άλγης του γλυκού νερού. Όπως εξηγεί ο ίδιος: "Πολλαπλασιάζεται σε τεράστιο βαθμό στα αργοκινούμενα νερά, με υψηλά ποσοστά θρεπτικών ουσιών. Όταν πεθαίνει, βάφει το νερό κόκκινο."

Πληγή δεύτερη, τρίτη & τέταρτη: βατράχια, ψείρες και μύγες.
Οι επιστήμονες, λένε ότι η έλευση αυτής της άλγης προκάλεσε και τις επόμενες τρεις πληγές: την έλευση βατράχων, ψειρών και
μυγών! Η εμφάνιση της τοξικής άλγης, εξηγούν, θα μπορούσε να αναγκάσει τα βατράχια να βγουν από τα νερά που ζούσαν. Ο θάνατος των βατράχων, ίσως να προκάλεσε την εμφάνιση κουνουπιών και άλλων εντόμων!

Πληγή πέμπτη & έκτη: νεκρά κοπάδια και εξανθήματα

Αυτό, με τη σειρά του, οδήγησε στην πέμπτη και την έκτη πληγή, δηλαδή τον θάνατο των κοπαδιών και τα εξανθήματα. "Υπάρχουν έντομα που μεταφέρουν ασθένειες όπως η ελονοσία, επομένως το επόμενο βήμα στην αλυσιδωτή αντίδραση ήταν το ξέσπασμα επιδημιών στον ανθρώπινο πληθυσμό.", εξηγεί ο καθηγητής Werner Kloas, βιολόγος στο Ινστιτούτο Leibniz.

Πληγή έβδομη & όγδοη: χαλάζι & ακρίδες στην Αίγυπτο. 
Η έκρηξη του ηφαίστειου της Θήρας, στη Σαντορίνη, περίπου 650 χιλιόμετρα μακριά, θεωρείται υπεύθυνη από τους ερευνητές για την εμφάνιση της έβδομης, όγδοης και ένατης πληγής, δηλαδή τη χαλαζόπτωση, τις ακρίδες και σκοτάδι που σκέπασε την Αίγυπτο.

  Ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκρήξεις ηφαιστείων στην ανθρώπινη ιστορία, που είχε σαν αποτέλεσμα την εκτόξευση δισεκατομμύυρίων τόνων ηφαιστειακής στάχτης στην ατμόσφαιρα.
"Η ηφαιστειακή στάχτη συνάντησε καταιγίδες πάνω από την Αίγυπτο με αποτέλεσμα να σχηματιστούν τρομερές χαλαζοπτώσεις", λέει η Nadine von Blohm, από το Ινστιτούτο Ατμοσφαιρικής Φυσικής στη Γερμανία, που διεξήγαγε πειράματα πάνω στον σχηματισμό των χαλαζοπτώσεων.

"Ακριβώς αυτή η εκτόξευση της στάχτης, προκάλεσε καιρικές ανωμαλίες οι οποίες μεταφράζονται σε υψηλότερες βροχοπτώσεις και περισσότερη υγρασία. Συνέπεια αυτών ήταν η εμφάνιση ακριδών.", προσθέτει ο Siro Trevisanato, Καναδός βιολόγος.

Πληγή ένατη: σκοτάδι κάλυψε την περιοχή!

Το γεγονός ότι οι επιστήμονες ανακάλυψαν στην περιοχή της Αιγύπτου ελαφρόπετρα, από ηφαιστειακή λάβα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ηφαίστεια, οδηγεί στην επόμενη πληγή: το σκοτάδι που τύλιξε την Αίγυπτο.

Οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις ελαφρόπετρες έδειξαν πως προέρχονταν από το ηφαίστειο της Σαντορίνης, συνεπώς η εκτόξευση στάχτης από τη Σαντορίνη έφτασε μέχρι την περιοχή που χτύπησαν οι "Θείες πληγές"! Προφανώς η ηφαιστειακή στάχτη, σκέπασε τον ήλιο και δημιούργησε "το απόλυτο σκότος"!

Πληγή δέκατη: ο θάνατος των πρωτότοκων παιδιών
Τέλος, η δέκατη πληγή, δηλαδή ο θάνατος των πρωτότοκων παιδιών, αποδίδεται σε έναν μύκητα που μάλλον δηλητηρίασε τα σιτηρά. Τα πρωτότοκα αγόρια συνήθιζαν την εποχή εκείνη να εργάζονται στις καλιέργεις σιτηρών και να βγάζουν από αυτές το πρώτο τους χαρτζιλίκι, άρα πιθανότατα ήταν τα πρώτα θύματα.