https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, March 31, 2011

Ο αργός θάνατος του Detroit


Σε πόλη-φάντασμα βλέπουν να μετατρέπεται το Detroit οι πιο απαισιόδοξοι (…εναπομείναντες) κάτοικοί του - και οι εικόνες της αποσύνθεσης των μεγαλόπρεπων κτηρίων είναι εντυπωσιακές.Η κάποτε κραταιά βιομηχανική περιοχή, και για να μην ξεχνιόμαστε, γενέτειρα του house και μιας ολόκληρης dance σκηνής, έχει πλέον τους λιγότερους μόνιμους κατοίκους από το 1910, και ο πληθυσμός της έχει μειωθεί κατά 25% μόνο τα τελευταία δέκα χρόνια.


Η πόλη όπου ο Henry Ford έφτιαξε το πρώτο του αυτοκίνητο τώρα είναι ένα δάσος ερειπωμένων σπιτιών, παρηκμασμένων εργοστασίων και κλειστών τραπεζών. Μια σειρά φωτογραφιών των γάλλων Yves Marchand και Romain Meffre απαθανατίζουν με έναν ανατριχιαστικό, μετά-την-αποκάλυψη τρόπο την κατάντια του Detroit, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της δεκαετίας του 20.
H κρίση, η ανεργία αλλά και η απομάκρυνση των κατοίκων, ακόμη και αυτών που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην περιοχή, προς τα ηλιόλουστα προάστια, ευθύνονται για τους άδειους δρόμους και την απώλεια της ζωντάνιας. Ο προσανατολισμός προς τα προάστια, που ήταν πάντα όνειρο των WASPs, είναι επιλογή lifestyle που δεν αφήνει πλέον ασυγκίνητους ούτε τους παραδοσιακά urbanists αφροαμερικανούς οικογενειάρχες, που θεωρούνταν πάντα λάτρεις του downtown και της αστικής ζωής.
Στη φωτογραφία, το εγκαταλελειμμένο αστυνομικό τμήμα της Highland Street. Διακρίνονται σκορπισμένες οι φωτογραφίες παλιών συλληφθέντων.


Ο αργός θάνατος του Detroit σε φιλμ





ruins-of-detroit_marchand-and-meffre_8

ruins-of-detroit_marchand-and-meffre_17
ruins-of-detroit_marchand-and-meffre_16
ruins-of-detroit_marchand-and-meffre_3
ruins-of-detroit_marchand-and-meffre_18

Ruins of Detroit Gallery