https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, March 28, 2011

Απώλειες για το ευρώ λόγω της ήττας της Μέρκελ



Η εκλογική συντριβή περιπλέκει το πολιτικό σκηνικό στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικνομία
Απώλειες για το ευρώ λόγω της ήττας της Μέρκελ 
Απώλειες σημειώνει το ευρώ την Δευτέρα, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, καθώς η εκλογική συντριβή της Μέρκελ στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης περιπλέκει το πολιτικό σκηνικό στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών είναι και τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, με τους περισσότερους αναλυτές να λένε ότι απέβη κατώτερη των προσδοκιών.

Το ευρώ διολίσθησε μέχρι τα 1,4017 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Μαρτίου.Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος ενισχύθηκε ελαφρά στα 114,78 γεν, ενώ χαμηλότερα υποχώρησε έναντι του ελβετικού φράγκου.

Σημειώνεται ότι το ελβετικό φράγκο είναι πλέον το μοναδικό νόμισμα που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, καθώς η Ομάδα των Επτά πωλεί το γεν και η Fed έχει κατακλύσει την αγορά με δολάρια μέσω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 600 δισ. δολαρίων με το οποίο ουσιαστικά εκτυπώνει νέο χρήμα.