https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, March 29, 2011

Έκτακτο: Έσπασε το φράγμα του Μόρνου


Πρώτη ανάρτηση: 29/3/2011 - 16.30


Πανικός προκλήθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στην περιοχή που βρίσκεται το φράγμα του Μόρνου, από το οποίο ουσιαστικά υδροδοτείται Αθήνα. Το κανάλι που μεταφέρει νερό από το Μόρνο στην Υλίκη έσπασε λίγο μετά το μεσημέρι, στο σημείο λίγο πριν το χωριό Πρόδρομος της Βοιωτίας. Το αποτέλεσμα ήταν τεράστιες ποσότητες νερού να χυθούν στους δρόμους και να φτάσουν με ορμή έως την παράλια Σαράντη, όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια.

«Τα νερά ήταν τόσο ορμητικά, που έμοιαζαν με τσουνάμι» λένε αυτόπτες μάρτυρες, που έτρεχαν να σωθούν. Μαζί με τα νερά παρασύρθηκαν και πολλά χώματα, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η οδική σύνδεση. Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε το νερό στην περιοχή του Λιδορικίου προκειμένου να σταματήσει η πλημμυρά, ενώ η Πυροσβεστική δεν μπορεί ακόμη να προσεγγίσει το σημείο για να γίνει ακριβής εκτίμηση των ζημιών. Το μόνο που μπορεί για την ώρα να διαβεβαιώσει είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύει κανένας άνθρωπος.


Για υποχώρηση τοιχίου κάνει λόγο η ΕΥΔΑΠ - Δε θα υπάρξει πρόβλημα στην παροχή της Αθήνας

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε νωρίτερα η ΕΥΔΑΠ στο οποίο τονίζει ότι σημειώθηκε όντως «υποχώρηση σε τμήμα του τοιχίου του καναλιού μεταφοράς νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου και συγκεκριμένα στην περιοχή Σαράντι του νομού Βοιωτίας».

Παράλληλα, η δημόσια επιχείρηση επαναλαμβάνει ότι δεν προκύπτουν ζητήματα για την ασφάλεια του πληθυσμού της περιοχής και προσθέτει ότι γίνονται ήδη ενέργειες αποκατάστασης της ζημιάς.

Τέλος, ενημερώνει πως ήδη είναι σε εξέλιξη οι εναλλακτική τροφοδοσία της πρωτεύουσας για να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη παροχή νερού στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ