Συνταγες για 4 άτομα
Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και δέρμα
3/4 φλιτζανιού τριμμένα κορν φλεικς, περασμένα σε γουδί
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Προετοιμασία:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190oC. Αλείψτε ένα ταψί με λίγο λάδι και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, τοποθετήστε το αλεύρι, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι και ανακατέψτε να συνδυαστούν. Χωρίστε το βουτυρόγαλα και τα ψίχουλα από κορν φλεικς σε δύο διαφορετικά μπολς.
Τυλίγουμε τα στήθη κοτόπουλου στο αλεύρι να καλυφθεί και στις δύο πλευρές. Μετά βουτήξτε το κοτοπουλο στο βουτυρόγαλα, και στη συνέχεια απευθείας μέσα στο μπολ με τα κορν φλεικς για να παναριστούν.
Τοποθετήστε τα παναρισμένα φιλέτα στο ταψί που ετοιμάσατε το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήστε το κοτοπουλο στο φουρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε κατευθείαν από το φούρνο με ρύζι ατμού. Καλή Όρεξη!