https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, February 18, 2011

Οι πίθηκοι του χιονιού!


Το «Jigokudani Yaen-koen» ή αλλιώς η «κοιλάδα του διαβόλου με τους άγριους πιθήκους», 

βρίσκεται στα βουνά του Nagano της Ιαπωνίας και αποτελεί ένα τουριστικό πάρκο που λειτουργεί από το 1964 και προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών από όλο τον κόσμο, προκειμένου να δουν τους περίφημους πιθήκους του χιονιού! Ο χειμώνας στην κοιλάδα είναι βαρύς και διαρκεί 4 μήνες εξ ου και ο χαρακτηρισμός του ως κοιλάδα του διαβόλου.
Οι ιαπωνικοί πίθηκοι Μακάκοι (Macaca fuscata) προέρχονται από τη βόρεια Ιαπωνία και είναι πολύ συνηθισμένοι στην παρουσία ανθρώπων. Ακόμα κι έτσι, οι υπάλληλοι του πάρκου συνιστούν να μην προσπαθήσετε να τους αγγίξει ή ακόμη και να τους κοιτάξετε απευθείας στα μάτια, καθώς αυτό στην κοινωνία των πιθήκων θεωρείται σημάδι εχθρότητας! Έχουν την ικανότητα να επιζήσουν σε θερμοκρασίες κάτω των -15°C!
Παρά το γεγονός ότι ξοδεύουν αρκετό από το χρόνο τους στα βουνά, αγαπούν και το κολύμπι στις θερμές πηγές. Στο πάρκο μπορείτε να βρείτε περίπου 200 πιθήκους να απολαμβάνουν το ζεστό μπάνιο κατά τη διάρκεια των εξαιρετικά ψυχρών χειμώνων της Ιαπωνίας.

Πηγή