https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, February 03, 2011

Μουσείο Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη


Η παλαιότερη ελληνική σοκολάτα, που έχει αγαπηθεί από πλήθος γενεών, η Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη, γιορτάζει φέτος τα 150 χρόνια της. Στο πλαίσιο αυτό, στις 29 & 30 Ιανουαρίου 2011, έδωσε τη δυνατότητα σε 16.500(!) μικρούς και μεγάλους φίλους της να ζήσουν από κοντά μία μοναδική «σοκολατένια» εμπειρία, στο νέο Μουσείο Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη.


Το εγκαίνια του μουσείου τέλεσε η κυρία Ευγενία Σταμάτη, απόγονος της οικογένειας Παυλίδη, παρουσία εκπροσώπων από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο.
Μέσα στο μουσείο, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία (από το 1861 μέχρι σήμερα) της διάσημης σοκολάτας, να ενημερωθούν για το πώς λειτουργεί η γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο Παυλίδη, να δουν την έκθεση συσκευασιών Υγείας Παυλίδη (που δημιούργησαν αποκλειστικά για την επέτειο των 150 χρόνων φοιτητές του κολεγίου Βακαλό) και να απολαύσουν σοκολατένιες λιχουδιές. Επιπλέον, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδίασε και υλοποίησε εκπαιδευτικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, για τους μικρούς επισκέπτες. Τέλος, στο χώρο του μουσείου λειτούργησε κατάστημα αναμνηστικών δώρων, υπέρ των σκοπών της ΜΚΟ ''Ανοιχτή Αγκαλιά''.
_____________________________________