https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, February 04, 2011

Παραγωγή τσιγάρα μαριχουάνα (15 Φωτογραφίες)

Εικόνες από την παραγωγή της ιατρικής μαριχουάνα σε Καλιφόρνια, όπου είναι πολύ πιθανό ότι η κάνναβη θα είναι πλήρως νόμιμη.




«Medi-Cone» - ένα θερμοκήπιο και ένα εργοστάσιο για την παραγωγή της κάνναβης στην Marin County.  Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «United Τροφίμων & Εμπορική Ένωση Εργαζομένων» παράγει τσιγάρα μαριχουάνας για να ικανοποιήσει τη ζήτηση για ιατρική μαριχουάνα σε Καλιφόρνια.


Στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το δεύτερο μισό του ΧΙΧ - αρχές του ΧΧ αιώνα είχαν πωληθεί  ναρκωτικά από την κάνναβη χωρίς  περιορισμό στη θεραπεία της ημικρανίας, έλκος στομάχου και άλλων ασθενειών

Στης Αμερικάνικες καλλιέργειες ασχοληθήκαν και μετανάστες από το Μεξικό.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1930.  υπήρξαν αρκετές μεγάλες εκστρατείες lobbying, και το Κογκρέσο των ΗΠΑ το 1937, ενάντια στις συμβουλές της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, ψηφίστηκε νόμος,για υψηλή φορολογία του προϊόντος με αποτέλεσμα να είναι πολύ ακριβό στην αγορά

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες υπάρχουν οργανώσεις που ασχολούνται με την προώθηση της νομιμοποίησης της μαριχουάνας.  Ένα από τα παλαιότερα είναι η NORML (Εθνική Οργάνωση για τη μεταρρύθμιση των νόμων μαριχουάνα), που ιδρύθηκε το 1970.



Προτείνει την κατάργηση των ποινικών κυρώσεων για κατοχή και κατανάλωση μαριχουάνας από ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων, για την καλλιέργειά του για δική τους κατανάλωση.

Η NORML διευκόλυνε τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε διάφορα κράτη, που είχε ως αποτέλεσμα η μαριχουάνα να  αποποινικοποιηθεί εκεί.



Τον Νοέμβριο του 2011, η Καλιφόρνια θα φιλοξενήσει επίσης ένα δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας.


Σε περίπτωση έγκρισης της νομιμοποίησης, άτομα ηλικίας 21 χρόνων θα μπορούν  να έχουν  μια ουγγιά (περίπου 28 γραμμάρια) μαριχουάνας, καθώς και να καλλιεργούν την κάνναβη για προσωπική χρήση.. 



Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, κατά πάσα πιθανότητα οι , Καλιφορνέζοι  θα ψηφίσουν για να νομιμοποιήθει η μαριχουάνα:




Πριν από 14 χρόνια, το 1996, η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη πολιτεία  που επιτρέπεται η χρήση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.


Οι υποστηρικτές της νομιμοποίησης πιστεύουν ότι η μαριχουάνα δεν είναι επικίνδυνη και εθιστική, όπως το αλκοόλ και ο καπνός..



Επιπλέον, οι φόροι επί των πωλήσεων "ζιζανίων" θα επιτρέψουν  στο κράτος να κάνει  κέρδη  1,3 δισ. δολάρια.

.Ένας από τους αντιπάλους της νομιμοποίησης της μαριχουάνα είναι  υποστηρικτής  του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος  θεωρεί απαράδεκτο το εμπόριο της κάνναβις να    χρησιμοποιοιθει   για την ενίσχυση της οικονομίας των ΗΠΑ.