https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, December 17, 2010

Όπλα VS ναρκωτικών στο Μεξικό



Η κυβέρνηση Obama θεωρεί τα μεξικάνικα καρτέλ " ναρκωτικών σαν τη μέγιστη απειλή οργανωμένου εγκλήματος στις ΗΠΑ".
Με μια λιανική αξία $12.540 (£8,020), αυτά τα όπλα θεωρούνται πως είναι ιδιαίτερα αξιοποιήσιμα από τα καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό, όπου οι πωλήσεις των πυροβόλων όπλων στην εγχώρια αγορά ελέγχονται στενά ".
Η βία που προέρχεται από τον πόλεμο των ναρκωτικών έχει κοστίσει το θάνατο περισσοτέρων από 30.000 ανθρώπων από το 2006 αναφέρει κυβερνητική πηγή του Μεξικό. Στο ίδιο χρονικό διάστημα η αστυνομία από κοινού με το στρατό έχουν κατασχέσει πάνω από
93.000 πυροβόλα όπλα από τους ‘υποτιθέμενους’ διανεμητές ναρκωτικών.

Το πρόγραμμα Gunrunner είναι μια τρέχουσα λειτουργία, η οποία στοχεύει στους διασυνοριακούς λαθρεμπόρους όπλων.
Τα ποσά που ξοδεύονται για τα όπλα είναι ασήμαντα σε σύγκριση με τη multi-billion σε αξία δολαρίων του μεξικάνικου εμπορίου ναρκωτικών.
Για τους βαρόνους ναρκωτικών του Μεξικό, των οποίων οι επιχειρήσεις παρομοιάζονται με εκείνες που έχουν την τύχη των 500 ανωτέρων υπαλλήλων, το λαθραίο πέρασμα όπλων είναι μια εύκολη υπόθεση. Επίσης εύκολη είναι η διακίνηση από το Βορρά προς τις ΗΠΑ, όπου τα καρτέλ έχουν ήδη εξασφαλισμένες τις διαδρομές, τους πόρους και το εργατικό δυναμικό σε πλήρη διάταξη και ισχύ. Η χρησιμοποίηση της ίδιας υποδομής στα όπλα κυκλοφορίας στο νότο είναι μια επίσης λογική παραλλαγή του επιχειρησιακού προτύπου.
Το τεράστιο οικονομικό όφελος ορίζει και τους κανόνες που κάποιος μπορεί να υποθέσει πόσα αμερικανικά πυροβόλα όπλα διασχίζουν τα σύνορα τα οποία δεν ανιχνεύονται.