https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, December 17, 2010

Η ιστορία του παγωτού στην ΕΣΣΔ


Σε αυτό το post θα σας πω λίγο για την ιστορία του παγωτού στον κόσμο και για την ιστορία του στην ΕΣΣΔ σε περισσότερες λεπτομέρειες!


Η ιστορία του παγωτού είναι πολύ αρχαία και συναρπαστικό. Τα έλατα παγωτό εμφανίστηκε στην Αντίκες Ελλάδα ή στη Ρώμη, και στην αρχαία Κίνα - 5000 χρόνια πριν. Ήταν τρώει τα κομμάτια του χιονιού και του πάγου αναμιγνύεται με φέτες πορτοκάλι, λεμόνι και ρόδι. Οι συνταγές κρατήθηκαν σε μυστικές έως ότου κοινοποιηθεί 100BCE.


Στη Γερμανία παγωτού εμφανίστηκαν το 1765. Η ίδια η Ναπολέων ήταν μεταξύ παγωτό οπαδούς.

Το 18ο αιώνα το παγωτό εμφανίστηκε στην Αγγλία επίσης. Από τότε, στην παραγωγή παγωτού κατεψυγμένα σαντιγί χρησιμοποιείται.
Στις ΗΠΑ τα έλατα παγωτού εμφανίστηκαν το 1774, μαζί με την αγγλική εποίκων.
Το πρώτο εργοστάσιο παγωτού στην ΕΣΣΔ χτίστηκε γύρω στο 1937, με διάταξη Anastas Mikoyan του. Ο επικεφαλής του τμήματος τροφίμων ισχυρίστηκε ότι το παγωτό πρέπει να παράγονται μαζικά και να πωλούνται σε λογικές τιμές. Ο πρώτος Σοβιετικός παγωτό έγινε σχετικά με τον εξοπλισμό των ΗΠΑ για την 4 Νοεμβρίου 1937.


Μερικές αφίσες του 1937.

Το 1941 το παγωτό παραγωγή μέλος Standard καθιερώθηκε. Σοβιετική παγωτό έγινε δημοφιλές όχι μόνο στην ΕΣΣΔ, αλλά έξω από αυτήν. Με τον τρόπο αυτό το πολύ πρότυπο είναι σήμερα ένα από τα αυστηρότερα στον κόσμο.

Μόσχα, Tsvetochnii Boulevard, 1959.
Αλλά από το 1966 παγωτό άρχισε να μην παράγεται από το κράτος πρότυπο, αλλά από interrepublic τεχνολογίας συνθήκες, και από το 1980 - από το πρότυπο του εμπορίου. Έτσι έγινε δεν είναι τόσο ποιοτικό και φυσικό.


Το 1986 100 σημείων ποιότητας των προϊόντων βαθμολόγηση αξίας γαλακτοκομικά είχε αποκλειστεί. Από το 1990 τα παγωτά άρχισαν να εισάγονται. Η μάζα-εισαγόμενο προϊόν ήταν αρκετά χαμηλή ποιότητα.
Με τον τρόπο στα Ουράλια υπήρχε ντομάτας παγωτό, και στη Μόσχα - οινώδης παγωτό!
Έτσι για να πω, τα παγωτά που ήταν τόσο υγιής και νόστιμη στην ΕΣΣΔ είναι πλέον βυθιστεί στη λήθη. Όσοι είχαν την τύχη να απολαύσουν το οποίο τώρα υπενθυμίσει μόνο τη γεύση και να πει η νέα γενιά γι 'αυτό ...