https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, December 31, 2010

Ο κόσμος υποδέχεται το 2011



Το 2011 υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Auckland της Νέας Ζηλανδίας, πρώτοι από τις μεγάλες χώρες του πλανήτη. Οι εορτασμοί υποδοχής της δεύτερης δεκαετίας της χιλιετηρίδας ήταν οι εντυπωσιακότεροι από τους αντίστοιχους του Μιλένιουμ. Χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στην κορυφή του Sky Tower, του πιο ψηλού κτηρίου της Νέας Ζηλανδίας.
Λίγο νωρίτερα, οι πρώτοι που άφησαν το 2010 ήταν οι κάτοικοι του Κιριμπάτι, ενός μικρού νησιού του Ειρηνικού που γύρισε τη σελίδα του 2010 στις 12.00 (ώρα Ελλάδας). Τα πολύ θρησκευόμενα 6.000 μέλη αυτής της νησιωτικής κοινότητας συγκεντρώθηκαν στις εκκλησίες.
Στη συνέχεια ήταν οι Αυστραλοί. Υποδέχτηκαν το Νέο Έτος με τη μεγαλύτερη επίδειξη πυροτεχνημάτων στον κόσμο. Περίπου 1,5 εκατομμύριο Αυστραλών παρακολούθησαν τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στο λιμάνι του Σίδνεϊ, με τα βεγγαλικά να φωτίζουν με χρώματα τη γέφυρα Harbour Bridge και τη διάσημη όπερα της πόλης. Βέβαια, οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς αναστατώθηκαν από τις χωρίς προηγούμενο πλημμύρες που σημειώθηκαν στο βορειοανατολικό τμήμα της αυστραλιανής ηπείρου.

Στην Ασία, εκατομμύρια Ιάπωνες προτίμησαν τους σιντοϊστικούς ναούς για να "εξαγνιστούν".

Το θέαμα των πυροτεχνημάτων στον κόλπο του Χονγκ Κόνγκ παρακολούθησαν περίπου 400.000 άνθρωποι.

Η Σανγκάη στολίστηκε με τα παραδοσιακά φαναράκια.

Στις Φιλιππίνες οι αρχές έχουν πάρει δρακόντια μέτρα ασφαλείας, καθώς πέρυσι τουλάχιστον 245 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί από κροτίδες. Στην Ταϊβάν τα πυροτεχνήματα σχηματίζουν  έναν τεράστιο δράκο στον ουρανό.
Στην Ευρώπη, στην Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο τα μεσάνυκτα γιά την "αλλαγή" του χρόνου θα μαζευτούν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι, που θα απολαύσουν ένα 15λεπτο σόου με λέϊζερ και άφθονα πυροτεχνήματα, ενώ η περιοχή διαθέτει ήδη κι αρκετές γιγαντοοθόνες, που θα διασκεδάζουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Ο Αμερικανός μουσικός Ντέηβιντ Χάσελχοφ αποδέχθηκε την τελευταία στιγμή να παρουσιάσει δημόσια με την ευκαιρία της πρωτοχρονιάς το έργο του "Αναζητώντας την Ελευθερία", εμπνευσμένο από την οριστική πτώση του Τείχους του Βερολίνου (1989), που επί μακρόν χώριζε στα δύο τον "ανατολικό" από τον "δυτικό" κόσμο.
Ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα τον ουρανό της Λιουμπλιάνα θα φωτίσουν πυροτεχνήματα που για πρώτη φορά θα ενεργοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Παρά την οικονομική κρίση, η δημοτική αρχή διέθεσε το ποσό των 4.500 ευρώ για την επίδειξη πυροτεχνημάτων που θα σημάνει την έλευση της νέας χρονιάς.